Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

falpanel-kerma

blogavatar

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA! Design falburkolat megoldások!

Utolsó kommentek

Virágosat álmodtam...virágmintás megoldások otthonra!


Bár a virágos mintáról sokaknak a nagyi abrosza és függöny kollekciója jut eszébe, ennél jóval többet rejt magában: a trópusi minta, az üdezöld pálmalevelek már tavaly is nagy sikernek örvendtek, de az idei év is bővelkedni fog természeti elemekben.

Bár a virágos mintáról sokaknak a nagyi abrosza és függöny kollekciója jut eszébe, ennél jóval többet rejt magában: a trópusi minta, az üdezöld pálmalevelek már tavaly is nagy sikernek örvendtek, de az idei év is bővelkedni fog természeti elemekben. A virágos tapéta, vászonképek, függönyök, ágytakarók, faburkolatok különböző dekor elemek, párnahuzatok, bútorszövetek formájában számos opciót sorakoztat fel így mindenki kiválaszthatja a számára leginkább tetszőket.


A virágos mintáról azonban ne a pasztell kisszirmú virágokra asszociáljunk: ennél merészebb vizekre is evezhetünk - a fekete háttérrel már-már festői hatású tearózsák, vagy épp a minimalista vonalrajzok azok amelyek beindítják a virágos trendeket.


A virágok megjelenítése hatást gyakorol otthonunkra - a rózsaszínes, fehér hátterű, vagy épp a pasztell árnyalatokban gazdag virágminták a kedves, otthonos jelzőket vonzza maga után, amolyan kertvárosi, nyugodt otthont képzelünk hozzá. A fiatalosabb, modernebb vonalat követnénk, akkor nyugodtan használjunk élénk,vibráló színekben pompázó
virágokat, akár modern fesményeket, faliképeket - ezek felrázzák az amúgy neutrális hangulatú helyiségeket, szobákat. A drámai hatás semmiképp sem marad el! Természetesen az sem mindegy, hogy apró, összefüggő mintákról beszélünk vagy különálló, nagy virágmintákról. Ha nyugodt hangulatot szeretnénk elérni, akkor törekedjünk arra, hogy közepes méretű virágmintával, lehetőleg sormintával dolgozzunk.


Ha még csak a tervezési fázisban járunk, inspirációkat gyűjtünk, akkor hasznos, ha szemrevételezzük,hogy melyek az uralkodó színek, stílusok az otthonunkban vagy a felújításra szánt helyiségben és ehhez igazítsuk a virágos kiegészítőket. A Pinterest képmegosztó oldalon számos ötletet találunk lakásunk, otthonunk felújításához, kialításához! Illetve látogass el Facebook oldalunkra is! 


Gondolkozhatunk falpanelekben - a Loft Design betonfalpanelek esetében 20 különböző virágmintával ellátott panelt találhatunk meg a kerma.hu webáruházában. Ezek a betonpanelek azért is különlegesek, mert rendkívül strapabíróak köszönhetően az üvegszálas kivitelnek és a virágminta jól passzol a beton ipari jellegével.


Ezenkívül más virágos, trópusi mintájú megoldások is állnak a rendelkezésünkre: öntapadós fóliák, nyomtatott műbőr panelek mozaikképként vagy sormintával ellátva, falvédők, textil falpanelek - a teljesség igénye nélkül pár ötletet felsoroltunk, amivel találkozhatnak a
kerma.hu webáruházában.


Bármelyik virágmintát vagy trópusi mintát választják, mindegyikben megvan a kellő fantázia és lehetőség - a virágok a tavasz hírnökei, a megújulásé így vágjanak bele bátran!

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA! 

Csapatunk megoldásokat kínál a falburkolatok világában! Több mint 2000 falburkoló panel, dekoratív falburkolat található webáruházunkban! Már több mint 9 éve forgalmazunk otthonunk felújításához design falburkolatokat! Saját termékünk a KERMA textilbőr falpanelek, illetve számos európai falpanel gyártó cég termékeit képviseljük!

#falpanel #falburkolat #kerma #kermadesign

Tovább

10 dolog, amit az emberek kérdeznek, mikor falburkolatot keresnek az otthonukba!

10 dolog, amit az emberek kérdeznek, mikor falburkolatot keresnek az otthonukba!

Ha valamilyen újdonságról, vagy kevésbé ismert dologról van szó, akkor mindig jönnek a kérdések bennünk és szeretnénk az adott témáról, vagy jelen esetben termékről, többet megtudni! A falpanelekkel sincs másképp! A falburkolatok világában ez egy új dolog, hiszen ha valaki a falak burkolására, dekorálásra gondol, akkor a legtöbb esetben a tapéta, vagy a festett fal szokott beugrani!

Mi a Kerma Design csapata, több mint 9 éve dolgozunk ezen és habár a webáruházunkba leadott rendelések száma mára már több mint 22.000 (!!!), aki még csak most találkozik és ismerkedik a falpanelekkel, azoknak ez a falburkolat megoldás kérdéseket vet fel, jogosan! 

A fent felsorolt 10 kérdés a legtöbb érdeklődőben biztos felmerül és választ vár rá! Most ebben próbálunk egy kicsit segíteni:

  1. Melyiket válasszam?

Jogos kérdés, hiszen már olyan sokféle falpanel létezik. A mi webáruházunkan is több mint 2000 különböző található! Az első az, hogy hova szeretnéd, a lakás melyik részébe, mi lenne a funkciója? Egy falpanel a legtöbb esetben csak egy sima dekoráció a falon, de készülhet belőle tv fal, ágyvég, előszoba faldekoráció, vagy falvédő is. Ha már tudod, hogy hova és mi lenne a funkciója, akkor azt kell eldönteni, hogy mekkora felületre szeretnéd, milyen színben és milyen stílusban illeszkedne az otthonodhoz. Webáruházunkban minden termékleírásban megtalálható sok információ a panelek méretéről, kiszereléséről, áráról stb. Ha mégis segítségre van szükséged, akkor keress minket e-mailben, vagy telefonon és szívesen segítünk! Tudjuk, hogy nem könnyű eligazodni a sok típus között, de ezért vannak tematikus galériákba rendezve a referencia képek, illetve a facebook bejegyzéseink is. 

  1. Milyen legyen a fal?

A legtöbb falpanel esetében, de más burkolatoknál is elmondható, hogy az adott fal legyen por- és zsírmentes. Erre azért van szükség, hogy jobb legyen a tapadás, mivel a a falpanelek ragasztással rögzíthetőek a falra. Nem érdemes penészes, vizes, vagy málló vakolatú falra semmit se felrakni, először a falat tegyük rendbe. A legtöbb esetben elég, ha a fal kap egy alapozót, nem kell lefesteni. Vannak olyan falburkoló panelek, melyek akár meglévő csempére, tapétára, vagy lambériára is felrakhatóak, de persze itt is fontos, hogy a panel alatt lévő burkolat megfelelően és biztosan álljon. Egy leválló tapétán nem fog megmaradni semmi! Ha egy fal nem egyenes, a felülete itt-ott domború, akkor az is lehet probléma. Ezt gletteléssel hozzuk rendbe. Ez azért kell, hogy az egymás melletti panelek jól illeszkedjenek. Egyébként a rugalmasabb, hajlítható falpanel típusok (pvc, szivacs) a kisebb egyenetlenségeket eltakarják, de azért jobb az egyenes, sima felület! Biztos, ami biztos! Ha a falon, illetve a falban valamilyen kábel, aljzat, dugalj vagy kapcsoló található, akkor azzal is számoljunk majd a kivitelezés során. 

  1. Mennyit vegyek belőle?

Ez függ attól, hogy mekkora felületre, milyen méretű panelt néztél ki. Webáruházunkban általában m2 vagy darab kiszerelésben vásárolhatóak a falpanelek. Minden méret fel van tüntetve. Ha meg van az adott fal mérete, tehát a hosszúság vagy szélesség és a magasság, akkor ebből kiszámolható a m2. Jó esetben a méretek oszthatók a falpanelek méretével és akkor egyszerű helyzetben vagy! Ha nem, akkor érdemes rászámolni kb 10%-ot, vagyis egy-két darabbal, vagy mérettől függően többet venni. Ha segítségre van szükség, akkor ebben is szívesen segítünk, vagy kiszámolja neked a burkoló, vagy a festő, ha nem te rakod fel a paneleket. 

  1. Ki fogja nekem ezt feltenni?

Ha a kivitelezésről van szó, akkor az manapság nem egyszerű dolog...Sok a munka és kevés a szakember! Jó hír, hogy a falpanelek egy része szakember nélkül, akár házilag is felrakhatóak! Nem kellenek hozzájuk spéci szerszámok, vagy nagy előkészület se. Ilyenek például a FlexWall pvc panelek, a polisztirol burkolataink, vagy a Kerma műbőr panelek, melyek a legnépszerűbbek webáruházunkban. Ha mégis szakemberre van szükség, akkor mi is tudunk ajánlani, vagy keress egy jó festőt, vagy burkolót, nekik menni fog a felrakás! 

  1. Mennyibe fog kerülni a felrakás?

Ez egy nehéz kérdés, mivel mi webáruház vagyunk, forgalmazók és gyártók, a kivitelezéssel nem foglalkozunk. Valószínüleg az Emagnál se tudják, hogy mennyiért kötik be a mosógépet, vagy az elektromos sütőt. Mint arról fentebb írtunk, ha magad oldod meg a kivitelezést, akkor azzal időt és pénzt is spórolhatsz! Általánosságban azért elmondható, hogy a 3D-s falpanelek felrakása nem drágább m2-re vetítve, mint a hidegburkolatok, vagy a laminált parketta lerakása. De ez nagyban függ az adott falpanel típusától és anyagától is! 

  1. Milyen szerszám kell hozzá?

Szerencsére nem egy szerszám igényes műveletről van szó. Jó ha van kéznél egy mérőszalag, egy jelölő ceruza, vízmérték. Ezek azért kellenek, hogy pontosan megtudjuk a panelek helyzetét határozni és szép minőségi munkát végezhessünk. A ragasztóhoz pedig egy kinyomópisztoly, ha olyat vettünk, vagy spakli, ha nem tubusos.  Ha a falpanel nem festhető típusú, akkor más nem is kell. Ha festeni kell, akkor pedig ecset, vagy henger. 

  1. Milyen ragasztót vegyek? 

Mint arról írtunk a falpanelek ragasztással rögzíthetőek a falra. Mi a Soudal ragasztókat ajánljuk és forgalmazzuk. Ez egy bevált márka, elérhető árban. Több falpanel típushoz is szuperül működik! Minden termék mellett a leírásban feltüntettük az ajánlott ragasztót is. Ha valaki nem ragaszkodik ehhez a márkához, akkor az áruházakban vagy a festék üzletekben talál hasonló tulajdonságú termékeket. Sok esetben a burkolók és a kivitelezők szeretnek a általuk ismert és bevált márkákhoz ragaszkodni, amivel nincs semmi baj! 

  1. Mennyi ragasztó kell hozzá?

Ez falpanel típustól függ szintén. Ezt is feltüntettük a termékleírásokban, vagy kérdezd meg a burkolót. Mi a falpanelekhez vizesbázisú ragasztókat ajánlunk. Részben azért, mert az oldószeres ragasztók egyes termék típusokkal (polisztirol) reakcióba léphetnek, károsíthatják azokat. Ha a ragasztással kapcsolatban bármilyen kérdésed lenne, keress minket e-mailben, vagy telefonon!

  1. Hogy fogom takarítani?

Az első, hogy az adott helyre megfelelő panelt válasszunk! Ha fontos a takaríthatóság, mint például a konyha, vagy a fürdőszoba esetén, akkor oda nem mindegy, hogy az falpanel milyen anyagból van. Általánosságban a falburkoló panelek portörlővel, vagy vizes, nedves ruhával takaríthatóak. Kerüljük az oldószeres takarító szereket, illetve minden esetben végezzünk egy kisebb, vagy kevésbé látható helyen próba tisztítást, nehogy a panel felülete elszíneződjőn, vagy sérüljön. Természetesen más ápolást igényel például egy műbőr, vagy egy gipsz felület. 

 

 

Zicaro gipsz falpanelek a Kerma Design webáruházban.  www.kerma.hu

  1. Le lehet ezt szedni a falról?

A tapétát vagy a csempét le lehet? Igen, de persze nem ugyanúgy! Nos a falpaneleket is! Persze az nem mindegy, hogy melyik falpanelről beszélünk. Ez függ attól, hogy milyen anyagból van az adott panel, milyen felületről kell leszedni és milyen és mennyi ragasztóval volt rögzítve. Ezek függvényében lehetne megmondani, hogy mekkora munkára számíthatunk az eltávolításkor! 

Ezek voltak a legtöbb esetben felmerülő kérdések a falpanelekkel kapcsolatban! Ha további észrevételed, vagy kérdésed van, keress minket és szívesen segítünk! Vagy nyugodtan kérdezz, vagy olvass a különböző Facebook csoportokban, ahol általában valós és releváns válaszokat kaphatsz! 

 

 

Zicaro gipsz falpanel a Kerma Design webáruházban.  www.kerma.hu

 

Látszóbeton jellegű gipsz falpanelek a Kerma Design webáruházból.  www.kerma.hu 

#falpanel #falburkolat #kerma #lakberendezés

Tovább

Falburkolat megoldások étkezőbe és konyhába

Falburkolat megoldások étkezőbe és konyhába


konyha falpanel falburkolat burkolat kerma étkező otthon lakberendezés lakás szoba dekor wallpanelsMa már rengeteg falburkolat közül választhatunk ízlésünk, kedvünk és pénztárcánk szerint. Ezek közül nagyon sok megfelelő konyhánk, vagy az étkező falának dekorálására. Persze nem árt tudni, hogy milyen megoldások léteznek, hol szerezhetjük be, illetve milyen paraméterek szerint választhatunk.

konyha falpanel falburkolat burkolat kerma étkező otthon lakberendezés lakás szoba dekor wallpanelsA klasszikus falburkolatok (csempe, kő, mozaik, fa stb.) mellett megjelentek az úgynevezett falpanelek, 3D-s falburkoló panelek is. Ezek különböző anyagokból készülnek, attól függően, hogy milyen helyre és milyen célra szánják. Az anyag használat mellett nagyon sok különbség van a formákban, mintázatokban, vagy színekben. Ezek a paraméterek azok, melyek meghatározzák egy falpanel funkcióját, vagy akár az árát is. Ha a felhasznált anyagokat nézzük, akkor egy falburkoló panel készülhet gipszből, műanyagból, műbőrből, cukornádból, pvc-ből, parafából, vinyl-ből, polisztirolból, betonból, mdf-ből és még sok egyéb anyagból is. A klasszikus fa-, csempe, vagy kőmintás változatok mellett megjelentek a különböző geometrikus mintázatok, különböző alakzatokban és színekben. Nagyon közkedveltek a hexagon, vagy háromszög formák. A felhasználás szempontjából az is fontos, hogy az adott burkolat szakember nélkül is felrakható legyen akár, ha nem szeretnénk ezzel mi foglalkozni. Ha mégis szakemberre bízzuk a kivitelezést, akkor általában a festők, vagy burkolók vállalják a feladatot. 

konyha falpanel falburkolat burkolat kerma étkező otthon lakberendezés lakás szoba dekor wallpanelsTérjünk is akkor rá a konyhai, vagy étkezőben történő lehetőségekre. Nagyon sokaknak bizonyára az egyik elsődleges szempont a tisztíthatóság, ha a konyháról, vagy az étkezőről van szó. Ez teljesen érthető, hiszen a lakás, illetve otthonunk olyan része, ami a legtöbb figyelmet illeti ebből a szempontból. Szerencsére vannak falpanelek melyek letörőlhetőek, lemoshatóak, vagyis jól tiszhatóak. Ilyen anyagok például a pvc, műanyag, a lefestett, vagy felületkezelt gipsz és beton burkolatok. Illetve a Kerma műbőr panelek is könnyen tisztíthatóak, tehát ezeket is bátran alkalmazhatjuk az étkezőben. Kivitelezés szempontjából a legegyszerűbb dolgunk a FlexWall pvc falpanelekkel van, mert ezek szakember nélkül, egyszerűen felrakhatóak a falra. Nem kell őket festeni, nem igényel semmilyen további felületkezelést. A Kerma Design webáruházban jelenleg több mint 170 mintában elérhető, fa-, csempe- és kőmintás változatokban. Ezeket a paneleket konyhapanelként a pult és a felső szekrény között is. Kivétel, ha gáztűzhelyünk van, mert magas hő, vagy nyílt láng mellé nem ajánlott. Házilag kivitelezhető még a vinylből készült Wood-Look falburkoló panelek is, melyeket ragasztással rögzíthetjük a falra. Azok a panelek, melyek festést, vagy további felületkezeléstt, impregnálást igényelnek, bízzuk szakemberre. Ilyenek például a WallArt cukornád bio falpanelek, a Loft Design gipsz falburkolatok, Arstyl polyurethan dekorpanelek. 

A falpanelek kiválóan alkalmasak a konyhát, vagy a nappalit az étkezőtől “megosztó” design elemként is. Egy adott falfelületet dekoráljunk velük például az asztal és a székek mögötti részen, így ezzel egy “külön” részt hozhatunk létre, ami kissé elkülönül a konyhától. Ha kimondottan térelválasztó funkcióra van szükség, akkor erre a Zicaro műanyag panelek alkalmasak. 

konyha falpanel falburkolat burkolat kerma étkező otthon lakberendezés lakás szoba dekor wallpanelsDesigntól függően akár a konyhapult külső oldalát , vagy a konyhaszigetet is dekorálhatjuk. Erre is alkalmasak a fent említett panelek. Probléma szokott lenni az étkezőnél, hogy a székek mozgatásával a fal foltos lesz, megsérül. Egy kisebb csíkban, vagy akár nagyobb felületen is alkalmazhatunk falpaneleket, melyek sokkal jobban tiszíthatóak, mint a sima fal, illetve kevésbé látszik rajtuk a sérülés, a fal hibái. 

Ha szeretnénk meglévő otthonunkat  megújítani, vagy az újból még többet kihozni, akkor bátran használjuk ezeket a dekoratív és modern falburkolat megoldásokat! Sok ötletet találunk a Pinteresten, vagy nézzünk szét a neten a falpaneleket forgalmazó webáruházak között. Az egyik ilyen legnagyobb választékot a Kerma Design webáruházban találjuk!

konyha falpanel falburkolat burkolat kerma étkező otthon lakberendezés lakás szoba dekor wallpanels

Tovább

Tv falak kialakítása KERMA falpanelekből

Ötletes, design falburkolat megoldás a TV mögötti falak dekorálására a műbőr falpanelekből kialakított TV fal. A rengeteg választható műbőr szín, a standard és egyedi panel méretek végtelen variáció kialakítását teszi lehetővé! Egy újabb ok, hogy a KERMA falpaneleket válasszuk otthonunkba! :-)

A "lapos" tv-k megjelenésével a nappalik egy kicsit másabbak lettek... A TV mint lakberendezési tárgy, nagyon sok helyen központi szerepet kapott, egyik meghatározó elemévé váltak az adott helyiségnek. Ez természetesen érthető, hiszen legtöbbünknek napi használati eszköze, elhelyezésük fontos szempont a jó használhatóság miatt. Az évek, évtizedek alatt a TV elveszítette "lábait", egy karcsúbb, keskenyebb lett és a kis szekrényekről, komódokról felkerült a falra, mint egy képzőművészeti alkotás...

A technika fejlődése tehát a lakberendezésben is változtatásokat eredményezett. A falra akasztott TV a legtöbbször központi helyre kerül, ezért fontos, hogy dekoratívan helyezük el. Egy TV van akinek szép, de mégse nevezhetjük lakberendezési tárgynak. Ezért szokás a tv mögötti falat, tapétával, mdf dekorlappal, led fényekkel, színes üveglappal vagy egyéb burkolattal egy kicsit feldobni.  Erre az egyik legújabb és legjobb megoldás a mögöttes fal dekorálása a KERMA műbőr falpanelek. 

KERMA falpanelek a dekoratív hatás mellett könnyen tisztíthatóak, valamint könnyen felhelyezheőek. Öt standard panel méretből és több mint 100 különböző műbőrből válogathatunk. De az adott fal méretéhez alkalmazkodva egyedi panelek legyártásra is van lehetőség. Az egyedi falpanelek ára +20%-al több. 

Számos tv falat készítettünk már, melyről nagyon sok fotót is sikerült készítenünk szerencsére. Ezeket a galériában, vagy a facebook oldalunkon lehet megtekinteni. Biztos nagyon sokaknak adnak ötletet ezek a képek, hiszen részben ezért is készültek! :-) Biztos sokan is lesznek, akik szeretnének ilyen tv fal megoldást, de nem tuják mit lehet, hogy lehet!? Egy kis segítség a választáshoz:

Egy TV fal bármilyen méretű lehet összességében! A legjobb és legegyszerűbb az, ha az 5 standard panel mérettel próbáljuk a falfelületet kirakni. Mert ez árban kedvezőbb és az 5 méret egymással kombinálható! Persze nem fontos a több méret, ezt mindenki saját ízlésének, stlíusának mérten döntheti el. Sokan szokták tőlünk kérdezni, hogy milyen méretű paneleket válasszanak és azokat milyen kiosztással, elrendezéssel rakják ki. Sajnos azt tudjuk rá mondani, hogy nincs rá szabály! Persze azért mindig segítünk és ötleteket adunk az érdeklődőknek, mert azért csak mögöttünk van már jó néhány tv fal tervezés és kivitelezés. Ha a tervezést nézzük, akkor erre megkérhetünk egy lakberendezőt is, vagy ha ügyesek vagyunk mi is megtervezhetjük magunknak! A tervezés nem csak számítógépen történhet, elég hozzá egy kockás lap is! De ha szeretné, akkor ezt a feladatot ránk is bízhatja! Ha tudjuk az adott fal méretét és színben az elképzelését, akkor csinálunk Önnek 5-10 különböző tervet, falpanel kiosztást. A méretek mellett fontos szín, ez egyértelmű! Ebben segítségként ingyenes műbőr színmintákat tudunk küldeni, csak írja meg nekünk posta címét, és azt, hogy elsősorban milyen színek, árnyalatok érdekelnék. kerma_mubor_katalogus.pdf több mint 100 műbőrt tartalmaz, melyek 3 kategóriába vannak sorolva ár és minőség szerint. A minták postázása csak néhány napot vesz igénybe. Ha a kapott színek alapján sikerül választania, akkor csak írja meg nekünk a kiválasztott műbőr vagy műbőrök nevét és színkódját. Érdemes még tudnunk, hogy több szín esetén melyik legyen a dominánsabb, melyikből legyen több lehelyezve a látványterven és majd később a falon. A kiosztás tervet mi megpróbáljuk egy héten belül elkészíteni. Ha elsőnek eltaláltuk az igényét az telitalálat, de ha nem akkor néhány levélváltás, vagy telefon után biztos sikerrel járunk! :-) Ha a megrendelés mellett dönt, akkor tudni kell, hogy a gyártási időnk általában 4-6 hét szokott lenni. 

A felrakásról még néhány információ: A falpaneleket ragasztással kell a falra rögzíteni. Mi a Soudal T-REX ragasztót használjuk munkáinkhoz, mely egy nagyon erős, aránylag gyorsan kötő anyag. Jó vele dolgozni, mert a ragasztáshoz nem kell sok, és a falra felrakott panel nem csúszik le, azonnal tapadni fog. Természetesen még mozdítható, korrigálható a falon még kb egy óráig. Nagyon fontos a jó tapadáshoz, hogy a fal síma, tiszta, pormentes legyen! Ha a fal nem pormentes a panelek nem fognak a falon maradni, mert nem tud megfelelő kötés létrejönni. A tv falaknál figyelembe kell vennünk a tartókonzol helyzetét, méretét. Valamint minden kapcsoló, kiállás, dugalj szintén egy fontos elem! Ha megoldható, akkor műbőr TV fal esetén jobb, ha ezek a műbőr falon kívül helyezkednek el. Ha ez mégse lehetséges, akkor lehetőség van a beépítésükre, egyedi alakú és méretű panelek gyártásával. Fontos, hogy ezeknek a legyártásához mm-re ismernünk kell a helyzetüket, méretüket. A műbőr panelek tisztítása puha nedves ruhával, vagy makacsabb szennyeződés esetén műbőr-bútorápolóval (hab, folyadék) végezhető. 

KERMA tv falakkal egy biztos: A TVmég központibb helyen lesz! :-) 

Tovább

Falvédők KERMA műbőr falpanelekből

Akárhogy is, de mára a falvédő "gyártás" nem igazán tartott tempót a lakberendezéssel. Az üzletekben nem nagyon találunk mai, modern és valóban jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező falvédőt. Pedig igény bizonyára lenne rá, és nem csak a gyerekszobák falain!


Nem kell félni a hideg falaktól! Egy praktikus falburkolat megoldással, mely kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik, dekoratív falvédőt alakíthatunk ki. Ez nem más,mint a Kerma textilbőr falpanelek!

falvédő nem egy új dolog. Már igen régóta használunk, különböző anyagokból készített falvédő megoldást a hideg ellen. Elsősorban gyerekszobák falait díszítette, -sok esetben házilag készített- falvédő, ami általában különböző anyagokból összevarrt vagy steppelt, vatelinnel bélelt dekoráció volt. De készült horgolással, vagy suba technikával is rengeteg mára már kultikus, vagy éppen giccses mintával ellátott falvédő. A kézi munkák mellett, megjelentek a különböző mű gobelin alkotások is, szintén sok-sok érdekes témában. Majd a modern nyomtatott padlószőnyeg megjelenésével nem egy gyerekmintás -akár autópályás mintával- méretre szabott, szőnyeg darab végezte a falon! Akárhogy is, de mára a falvédő "gyártás" nem igazán tartott tempót a lakberendezéssel. Az üzletekben nem nagyon találunk mai, modern és valóban jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező falvédőt. Pedig igény bizonyára lenne rá, és nem csak a gyerekszobák falain!Ezt a hiányt pótolja a Kerma Design által gyártott műbőr falpanelek, melyek tökéletesen alkalmasak falvédőnek is. A panelek 10 méretben készülnek, 100 különböző színben és mintában. A standard méretek mellett egyedieket is gyártanak, illetve a 100 szín felett még egyedi nyomtatott paneleket is rendelhetünk, akár kedvenc fotónkról is!

panelek felrakása házilag is megoldható. Az alap Kerma falpanelek ragasztással rögzíthetőek az adott falra. A rendeléshez egy méretet kell megadnunk a gyártónak. A panelek rakhatóak az ágy teljes hosszában, vagy csak a fejrészhez, illetve akár "L" alakban is. A variáció szinte végtelen a több méretnek és a sok színnek köszönhetően. Az azért elmondható, hogy általában egy falvédő 1-3 panel méretből és 1-4 szín kombinálásával rakható ki dekoratívan. Persze alkalmazhatunk csak egy színt és egy méretű panelt is ízlés szerint. A műbőr paneleket egyenként kell felragasztani a falra. Érdemes a felrakást fentről lefelé és balról jobbra végezni. A pontos munka végett mindig használjunk vízmértéket, hogy a vízszintet tartani tudjuk. A ragasztáshoz a Soudal T-Rex ragasztót ajánlja a gyártó. Ezt a ragasztót kinyomópisztollyal lehet használni. A ragasztóból kb. cseresznye nagyságú pöttyöket hordjunk fel a panel hátuljára. A pöttyök sűrűségéről pedig annyit, hogy egy 25x25cm panelre 4-5 pötty, egy 12,5x12,5cm panelre pedig 1-2 pötty elegendő. Minden esetben csak a panelt kell beragasztózni. A fal legyen por- és cseppmentes.

Kerma Design új, hamarosan kapható másik falvédő és ágyvég terméke a 40x40cm és 40x30cm méretű, 6cm vastag, szivacsos, egymáshoz rögzíthető és könnyen a falra akasztható falpanelek. Ennek a típusnak az előnye lehet, hogy könnyebb a felrakás, mivel nem kell ragasztani, illetve bármikor leszedhető és máshová áthelyezhető a termék. A hamarosan kapható falvédő panelek szintén mind a 150 különböző színben rendelhetőek majd, illetve különböző dekoratív, művészi nyomtatott verzió is lesz.

Mindenképpen elmondható, hogy a Kerma falpanelek egy nem csak gyerekszobába rakható, sokak által kedvelt és egyre elterjedtebb falvédő megoldás. 

 

Tovább