Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

falpanel-kerma

blogavatar

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA! Design falburkolat megoldások!

Utolsó kommentek

Képes vagy -dekorálás kattintásokból!


Van egy kellemetlenül üres falfelületed?


A családi albumba már nincs hely, ezért úgy gondolod, hogy a falon jobban mutatna? Készült egy fantasztikus fotósorozat, amelyet vétek lenne nem megmutatni a látogatóknak? A gyerekszobát rengeteg vidám képpel tudod elképzelni csak?

Szeretnéd valamivel feldobni az otthonod? Üresek a falak? Szerencsére erre vannak praktikus módszerek, amelyek sokkal ötletesebbek, mint néhány
falba fúrt portré.

Rétegezz!

Ebben igazán megtudjuk csillogtatni a stílusunkat és a kreatív énünket is - különböző keretek, fekete-fehér fotók és színesek, kicsi keretek és nagyok, kerek vagy szögletes : egymás mögé, levegősen helyezett keretek igazán mesés látványt tudnak nyújtani!
Ne is próbáljunk tökéletességre törekedni, ebben az a szép, hogy olyan szétszórt és mégis művészi! Jól mutat a bejárati ajtónál álló szekrényen, a nappaliban a kandalló felett, de a hálószobában is!
Ha viszont szeretnénk mégis valami egységet csempészni a művészi káoszba, a képek legyenek ugyanazzal a filterrel utólag retusálva, vagy legyenek fekete-fehérek.

Mesélj képekkel

Ez főleg a gyerekszobák egyik kedvenc eleme ahol nemcsak az édes kisbabáról vagy a felcseperedő kis totyogóról vannak fotók, hanem bizony a kedvenc mesehőseiről, édesen megrajzolt állatkáiról is. Ha a szobának vannak vezérszínei, akkor a kereteket egyszerűen ilyenre festhetjük, hogy még autentikusabb hatást adjon - ha van egy kedvenc grafikusunk,
illusztrátorunk érdemes tőle beszerezni a gyermek kedvenc figuráit - feldobja a szobát és sok kedves pillanatot ad majd - nem beszélve anya és apa kreativitásáról akik fantasztikus meséket tudnak szőni ezekből az aranyos grafikákból!

Remekműveket a nappaliba

Nyilván nem várhatjuk el, hogy minden otthon falán ott lógjon egy eredeti Da Vinci vagy épp Van Gogh alkotás, de sok-sok feltörekvő művész van, akire érdemes odafigyelnünk és nyomatot rendelnünk tőlük! Ez sokkal olcsóbb megoldás és mellette pedig támogatjuk is a művészt - ezeket a plakátokat, nyomatokat a nappali, hálószoba és dolgozószoba falára is
tehetjük - válasszunk hozzá stílusában illő keretet és voilá! A hatás semmiképp nem marad el. Ha pedig igazán különleges dologra vágyunk, egy igazi, festett vagy digitálisan festett portré, családi kép teheti elbüvölővé és utánozhatatlanná az összhatást.

Zsinegre fel!

Az egyik kedvenc módszerünkhöz nem kell más, csak néhány fa ruhacsipesz, egy méretre vágott zsineg és rengeteg polaroid fotó! Ha nincs polaroid gépünk akkor sem kell kétségbeesni - sok online képszerkesztő program már rendelkezik ezzel a kerettel, illetve pár ügyes kattintással a már meglévő képeinkből varázsolhatunk polaroidot. Egy kis led világítást is adhatunk hozzá a hatás kedvéért - ezzel a módszerrel garantáltan minden vendég végignézi a polaroid válogatásunkat!

Bárhogy is választunk, mindegyik megoldással csak nyerhetünk.
Elő a fényképalbumokkal!

Ha pedig a Kerma webáruházból szeretnél választani, akkor erre is tudunk megoldást! Fotóidból, vagy kedvenc képeidből készítünk Neked nyomtatott műbőr falpaneleket, melyekből különleges faliképek készülnek! Az elkészült dekoráció, akár mobil panelek is lehetnek, ha nem közvetlenül a falra ragasztod, hanem mondjuk egy vékonyabb bútorlapra. Másik ajánlatunk pedig a Hexart falpanelek, melyek hexagon (hatszög) alakú falpanelekből álló faldekoráció. Itt is van lehetőség saját fotóidból elkészteni a dekorációt. A tervezés ingyenes, kérj ajánlatot tőlünk! 

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA!  Design falburkolatok, modern falburkoló panelek

Tovább

Mobil falburkolat megoldás KERMA falpanelekből!

Ha a falburkolatokról esik szó, akkor az biztos, hogy a mobilitás, vagyis az áthelyezhetőség nem az elsődleges szempont, vagy tulajdonság. Velük szemben az elvárás, hogy fixen, masszívan álljanak a falon és persze jól mutassanak! De mi van akkor, ha ez mégis megoldható és a kedvenc faldekorációnkat áthelyezhetjük egy másik falra, vagy idővel magunkkal is vihetjük egy új lakásba, mint bármelyik bútorunkat, berendezési tárgyunkat?!

Ha a falburkolatokról esik szó, akkor az biztos, hogy a mobilitás, vagyis az áthelyezhetőség nem az elsődleges szempont, vagy tulajdonság. Velük szemben az elvárás, hogy fixen, masszívan álljanak a falon és persze jól mutassanak! De mi van akkor, ha ez mégis megoldható és a kedvenc faldekorációnkat áthelyezhetjük egy másik falra, vagy idővel magunkkal is vihetjük egy új lakásba, mint bármelyik bútorunkat, berendezési tárgyunkat?!

Igen, létezik ilyen falburkolat! Bemutatjuk, hogy melyik falburkoló panel típus ez, és miként oldhatjuk meg a mobilitást! 

Nagyon sok falburkolat létezik, sokféle anyagból, mindenféle design, méret- és szín variációban. A falburkolatok 99%-a fixen van rögzítve közvetlenül az adott falra, mely általában ragasztással történik. Nagyon ritka a közvetett rögzítés, vagyis nincs valamilyen hordozó felület, hanem egyből a falra kerülnek a panelek. Az áthelyezhetőséget pont egy hordózófelülettel tudjuk elérni! Lássuk akkor, hogy erre mi és milyen falpanel alkalmas!

Ha egy falburkolat nem csak jól mutat a falon, hanem plusz funkciója is van, akkor az már több mint falpanel! Ez pedig nem más, mint a KERMA műbőr falpanelek! Ezekből a különböző méretű és több mint 100 színben kapható panelekből falvédők, tv falak, előszoba faldekorációk és ágyvégek alakíthatóak ki! Most egy ágyvégen mutatjuk be, hogyan tudjuk mobillá tenni falburkolatunkat!

Kerma falpanelek mellett egy hordozóra lesz szükségünk, melyre a legjobb választás egy natur bútorlap. Azért elegendő a natúr felület, mert olcsóbb is mint a felületkezelt, vagy fóliázott kivitel és ez jobb tapadást biztosít a paneleknek is. Valamint mivel a panelek mögött van, így nem látszik belőle semmi, így kár lenne egy drágábbra költeni! A natúr bútorlapok közül a 18 mm vastag lesz a megfelelő. Ez azért jó, mert nem annyira nehéz, mint a vastagabb verziók, illetve a faldekorációnkat, jelen esetben az ágyvégünket igény esetén LED világítással is kiegészíthetjük, vagyis egy led szalaggal körbe futtathatjuk. A 18 mm-s vastagság pont ideális a led szalag szélességéhez. 

A bútorlap mérete körben minden oldalnál, mindig legyen 2-3 cm-el kisebb, mint az adott faldekorációnk, így ezt a panelek eltakarják és itt lesz elegendő hely a led világításhoz, ha azt is szeretnénk. 

Nézzük a felrakást! 

Elsőként a hordozót, vagyis a natúr bútorlapot kell majd a falra helyezni. Ehhez meg kell határozni a faldekoráció helyzetét. Mivel a bútorlap 3-3 cm-el kisebb mint a teljes dekorációnk, így azt a kívánt helyzettől 3 cm-el magasabbra kell majd helyeznünk, ha alulról kezdjük a jelölést. Természetesen kezdhetjük felülről is a jelölést, így akkor 3 cm-el lentebbre kerül a bútorlap. A magasságot jelöljük be a falon egy ceruzával. Vízmérték segítségével húzzunk ceruzával egy vonalat, erre a vonalra “helyezzük” majd a bútorlapot. 

A bútorlap 4 sarkánál 5-5 cm-rel beljebb fúrjunk egy-egy lyukat. Emeljük a bútorlapot a falhoz és a 4 lyukon keresztül jelöljük meg a falon a lyukak helyzetét. Ha kész, tegyük le a bútorlapot és fúrjuk ki a falon a 4 lyukat. Helyezzük bele a tipliket. A csavarok hosszúságának kiválasztásánál figyeljünk arra, hogy a bútorlap 18 mm vastag, így ezzel is számoljunk. Ha ezzel megvagyunk, akkor csavarozzuk fel a bútorlapot a falra és kezdjük el a paneleket felragasztani a bútorlapra a 4 szélső (sarkok) kivételével. Ügyeljünk arra, hogy a panelek 3cm-el túl érjenek a bútorlaptól, hiszen az ennyivel kisebb, mint az adott dekoráció. A panelek ragasztásához mi Soudal T-rex ragasztót ajánlunk. Nekünk ez vált be az elmúlt 9 év alatt! A panelek hátára diónyi pöttyökben kell a ragasztót felvinni. A pöttyök száma a panelek méretétől függ. A Kerma falpanelek standard méretei és a szükséges diónyi ragasztó “pöttyök” száma: 12.5x12.5cm,(1 pötty) 12.5x25cm,(2 pötty) 25x25cm,(4 pötty) 25x50cm,(6 pötty) 50x50cm (9 pötty)

Ha kész vagyunk a panelek felragasztásával, akkor a 4 szélső panelt öntapadós ragasztószalaggal, vagy öntapadós tépőzárral rögzítsük a helyére. Erre azért van szükség, hogy ha leszeretnénk csavarozni a faldekorációnakat, akkor azt így könnyen megtehessük! 

Ilyen egyszerű a mobil falburkolat megoldás! Reméljük, hogy ezzel az ötlettel segíthettünk abban, hogy ha a falburkolatokra gondolunk, akkor az áthelyezhetőség is egy újabb szempont legyen a választáskor! 

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA!

Ajánlott oldalunk még:  www.falpanelek.hu

Tovább