Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

falpanel-kerma

blogavatar

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA! Design falburkolat megoldások!

Utolsó kommentek

2021…mi történt ebben az évben velünk


Lassan vége ennek az évnek is…Ilyenkor szokás egy kicsit visszatekinteni, mérlegelni, hogy mi történt, milyen változások voltak cégünk életében, hol tartunk most és mik a tervek a jövőre nézve!

Közel 10 éve foglalkozunk 3D-s falpanelek, design falburkolatok forgalmazásával. Minden év egy kicsit más volt cégünk életében is. Szerencsére elmondhatjuk, hogy folyamatosan fejlődünk, egyre több termékkel vagyunk jelen webáruházunkban, illetve minden évben újdonságokkal is jelentkezünk. 

2021 sajnos főként a Covid-ról szólt, ami mindenképpen meghatározó egy cégnél is, így nekünk is alkalmazkodnunk kellett a megváltozott helyzethez. Szerencsések vagyunk, mert amikor a járvány miatt a világ bezárkózott, így az otthon ülő emberek több figyelmet fordítottak otthonukra ezáltal. Mivel nem volt lehetőség utazni, éttermekbe, vagy koncertekre járni, így ez az időszak az otthon felújítására adott lehetőséget sokak számára. Az online kereskedelem jelentősen erősödött, megnőtt a kereslet az interneten beszerezhető termékekre. 

A megnövekedett rendelések feladták a leckét számunkra is! Ahhoz, hogy a megrendelt termékeket a vásárlóink időben megkapják, több emberre, nagyobb raktárkészletre volt szükségünk! Így csapatunk 3 újabb kollégával bővült és a közkedvelt termékekből többet kezdtünk el raktározni! Miután sikerrel vettük ezeket az akadályokat, sajnos nálunk is beütött a betegség! Rövid időn belül a csapat nagy része beteg lett, így egy nagyon nehéz időszak következett. Hiába volt készletünk, hiába jöttek a megrendelések, sajnos nem tudtuk azokat időben teljesíteni, hiszen nem volt aki legyártsa, becsomagolja, vagy feldolgozza azt az irodában. Közel egy hónap így telt el és be kell vallanunk, hogy nagyon sok negatív visszajelzést kaptunk. Szerencsére a legtöbben megértőek és türelmesek voltak irányunkban, melyet ezúton is köszönünk mindenkinek!!! 

Az újabb nehézség, ami még sajnos mindig fennáll, a beszerzések akadozása volt. A legtöbb termékünk külföldről érkezik és mivel a covid minden országban problémát jelentett, így a mi beszállítóink is ezen problémákkal küzdöttek és küzdenek. Akadozott a gyártás, megnőttek a szállítási határidők és sajnos áremelkedések is bekövetkeztek. 

Szerencsére optimisták vagyunk és alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, mint mások is! Még többet és még jobban próbálunk teljesíteni és dolgozni azért, hogy vásárlóink továbbra is elégedettek legyenek cégünkkel! 

De minden rosszban van valami jó, szokták mondani. Cégünk ebben az évben egy nagyobb ingatlanba költözött és így jelenleg egy 530 m2-es helyen tudunk sokkal nagyobb raktárral és irodával működni. Csapatunk létszáma 13 főre nőtt. Újabb webáruházat indítottunk el, mely szintén falpanelekkel foglalkozik. Megkezdtük újabb falpanel típusok forgalmazását. Ezek közül kiemelnénk a lamellás, bordázott falpaneleket, valamint a Wallplex konyhai falburkolatokat. Folyamatban van a Kerma textil panel kollekció bevezetése, valamint hamarosan újabb falburkolatokkal is jelentkezünk.

2022 tervei között szerepel, hogy tovább növeljük az online jelenlétet, még több tartalommal, még több falburkolat megoldással segítsük az érdeklődőket. Nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni a videós tartalmakra és még több online platformon fogunk erősíteni! Továbbra is elsődleges célunk az elégedett ügyfél! Szeretnénk, ha minél többen ismernék meg a falpanelekben rejlő lehetőségeket! Hiszen a segítségükkel egy szebb, dekoratívabb otthont varázsolhatunk! 

kerma design

Tudjátok: Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA

 

Tovább

LÉPCSŐ ALATTI BEÉPÍTETT TÁROLÓK ÉS MEGOLDÁSOK! 

 Akik rendelkeznek lépcsővel, azoknak van egy praktikus megoldásunk - a lépcső alatti gardrób, tároló kialakítása! Családi házaknál, vagy kisebb otthonoknál is fontos, hogy a lehető legtöbb helyet használjuk ki - ezért is okos ötlet, ha beépítjük a lépcső alatti részt.


Sokféleképp hasznosíthatjuk: polcokkal akár egy kis spájz jelleget kölcsönözhetünk neki, a befőttek és a konzerveknek tökéletes éléskamrát lehet kialakítani itt. Kiváló lehet szerszámosnak, ha sok a ruha, akkor a téli ruhatárat behajtogatva lehet itt tárolni - majd télen a nyárit: egy kis böngészés a Pinteresten és számos nagyon hasznos ötlet és praktika jöhet velünk szembe, amit akár saját kezűleg kivitelezhetünk is.


Ha aránylag magasabb a tér, akkor egy elvonuló olvasósarkot is kialakíthatunk - vagy a gyerekeknek kuckót. Ehhez fantasztikus falpanelek állnak rendelkezésünkre, amelyek feldobják a tér hangulatát - ha a természetességre törekszünk, akkor ajánljuk a parafa paneleket, esetleg a cukornádrost őrleményből készülteket. Ha a geometrikus formákért rajongunk, ebben a témában is találunk különleges darabokat a Kerma Designnál - a textilbőrpanelek pedig azért praktikusak, mert könnyen tisztán tarthatóak, strapabíróak és feldobják a legegyszerűbb, legpuritánabb helyiségeket is.


Inspirációért érdemes megtekinteni a a Kerma Design Pinterest oldalát, ahol rengeteg
falpanellel és már elkészült, kreatív falakkal találkozhatnak az érdeklődők!

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpenel, akkor KERMA! www.kerma.hu 

Tovább

Mobil falburkolat megoldás KERMA falpanelekből!

Ha a falburkolatokról esik szó, akkor az biztos, hogy a mobilitás, vagyis az áthelyezhetőség nem az elsődleges szempont, vagy tulajdonság. Velük szemben az elvárás, hogy fixen, masszívan álljanak a falon és persze jól mutassanak! De mi van akkor, ha ez mégis megoldható és a kedvenc faldekorációnkat áthelyezhetjük egy másik falra, vagy idővel magunkkal is vihetjük egy új lakásba, mint bármelyik bútorunkat, berendezési tárgyunkat?!

Ha a falburkolatokról esik szó, akkor az biztos, hogy a mobilitás, vagyis az áthelyezhetőség nem az elsődleges szempont, vagy tulajdonság. Velük szemben az elvárás, hogy fixen, masszívan álljanak a falon és persze jól mutassanak! De mi van akkor, ha ez mégis megoldható és a kedvenc faldekorációnkat áthelyezhetjük egy másik falra, vagy idővel magunkkal is vihetjük egy új lakásba, mint bármelyik bútorunkat, berendezési tárgyunkat?!

Igen, létezik ilyen falburkolat! Bemutatjuk, hogy melyik falburkoló panel típus ez, és miként oldhatjuk meg a mobilitást! 

Nagyon sok falburkolat létezik, sokféle anyagból, mindenféle design, méret- és szín variációban. A falburkolatok 99%-a fixen van rögzítve közvetlenül az adott falra, mely általában ragasztással történik. Nagyon ritka a közvetett rögzítés, vagyis nincs valamilyen hordozó felület, hanem egyből a falra kerülnek a panelek. Az áthelyezhetőséget pont egy hordózófelülettel tudjuk elérni! Lássuk akkor, hogy erre mi és milyen falpanel alkalmas!

Ha egy falburkolat nem csak jól mutat a falon, hanem plusz funkciója is van, akkor az már több mint falpanel! Ez pedig nem más, mint a KERMA műbőr falpanelek! Ezekből a különböző méretű és több mint 100 színben kapható panelekből falvédők, tv falak, előszoba faldekorációk és ágyvégek alakíthatóak ki! Most egy ágyvégen mutatjuk be, hogyan tudjuk mobillá tenni falburkolatunkat!

Kerma falpanelek mellett egy hordozóra lesz szükségünk, melyre a legjobb választás egy natur bútorlap. Azért elegendő a natúr felület, mert olcsóbb is mint a felületkezelt, vagy fóliázott kivitel és ez jobb tapadást biztosít a paneleknek is. Valamint mivel a panelek mögött van, így nem látszik belőle semmi, így kár lenne egy drágábbra költeni! A natúr bútorlapok közül a 18 mm vastag lesz a megfelelő. Ez azért jó, mert nem annyira nehéz, mint a vastagabb verziók, illetve a faldekorációnkat, jelen esetben az ágyvégünket igény esetén LED világítással is kiegészíthetjük, vagyis egy led szalaggal körbe futtathatjuk. A 18 mm-s vastagság pont ideális a led szalag szélességéhez. 

A bútorlap mérete körben minden oldalnál, mindig legyen 2-3 cm-el kisebb, mint az adott faldekorációnk, így ezt a panelek eltakarják és itt lesz elegendő hely a led világításhoz, ha azt is szeretnénk. 

Nézzük a felrakást! 

Elsőként a hordozót, vagyis a natúr bútorlapot kell majd a falra helyezni. Ehhez meg kell határozni a faldekoráció helyzetét. Mivel a bútorlap 3-3 cm-el kisebb mint a teljes dekorációnk, így azt a kívánt helyzettől 3 cm-el magasabbra kell majd helyeznünk, ha alulról kezdjük a jelölést. Természetesen kezdhetjük felülről is a jelölést, így akkor 3 cm-el lentebbre kerül a bútorlap. A magasságot jelöljük be a falon egy ceruzával. Vízmérték segítségével húzzunk ceruzával egy vonalat, erre a vonalra “helyezzük” majd a bútorlapot. 

A bútorlap 4 sarkánál 5-5 cm-rel beljebb fúrjunk egy-egy lyukat. Emeljük a bútorlapot a falhoz és a 4 lyukon keresztül jelöljük meg a falon a lyukak helyzetét. Ha kész, tegyük le a bútorlapot és fúrjuk ki a falon a 4 lyukat. Helyezzük bele a tipliket. A csavarok hosszúságának kiválasztásánál figyeljünk arra, hogy a bútorlap 18 mm vastag, így ezzel is számoljunk. Ha ezzel megvagyunk, akkor csavarozzuk fel a bútorlapot a falra és kezdjük el a paneleket felragasztani a bútorlapra a 4 szélső (sarkok) kivételével. Ügyeljünk arra, hogy a panelek 3cm-el túl érjenek a bútorlaptól, hiszen az ennyivel kisebb, mint az adott dekoráció. A panelek ragasztásához mi Soudal T-rex ragasztót ajánlunk. Nekünk ez vált be az elmúlt 9 év alatt! A panelek hátára diónyi pöttyökben kell a ragasztót felvinni. A pöttyök száma a panelek méretétől függ. A Kerma falpanelek standard méretei és a szükséges diónyi ragasztó “pöttyök” száma: 12.5x12.5cm,(1 pötty) 12.5x25cm,(2 pötty) 25x25cm,(4 pötty) 25x50cm,(6 pötty) 50x50cm (9 pötty)

Ha kész vagyunk a panelek felragasztásával, akkor a 4 szélső panelt öntapadós ragasztószalaggal, vagy öntapadós tépőzárral rögzítsük a helyére. Erre azért van szükség, hogy ha leszeretnénk csavarozni a faldekorációnakat, akkor azt így könnyen megtehessük! 

Ilyen egyszerű a mobil falburkolat megoldás! Reméljük, hogy ezzel az ötlettel segíthettünk abban, hogy ha a falburkolatokra gondolunk, akkor az áthelyezhetőség is egy újabb szempont legyen a választáskor! 

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA!

Ajánlott oldalunk még:  www.falpanelek.hu

Tovább

Tv falak kialakítása KERMA falpanelekből

Ötletes, design falburkolat megoldás a TV mögötti falak dekorálására a műbőr falpanelekből kialakított TV fal. A rengeteg választható műbőr szín, a standard és egyedi panel méretek végtelen variáció kialakítását teszi lehetővé! Egy újabb ok, hogy a KERMA falpaneleket válasszuk otthonunkba! :-)

A "lapos" tv-k megjelenésével a nappalik egy kicsit másabbak lettek... A TV mint lakberendezési tárgy, nagyon sok helyen központi szerepet kapott, egyik meghatározó elemévé váltak az adott helyiségnek. Ez természetesen érthető, hiszen legtöbbünknek napi használati eszköze, elhelyezésük fontos szempont a jó használhatóság miatt. Az évek, évtizedek alatt a TV elveszítette "lábait", egy karcsúbb, keskenyebb lett és a kis szekrényekről, komódokról felkerült a falra, mint egy képzőművészeti alkotás...

A technika fejlődése tehát a lakberendezésben is változtatásokat eredményezett. A falra akasztott TV a legtöbbször központi helyre kerül, ezért fontos, hogy dekoratívan helyezük el. Egy TV van akinek szép, de mégse nevezhetjük lakberendezési tárgynak. Ezért szokás a tv mögötti falat, tapétával, mdf dekorlappal, led fényekkel, színes üveglappal vagy egyéb burkolattal egy kicsit feldobni.  Erre az egyik legújabb és legjobb megoldás a mögöttes fal dekorálása a KERMA műbőr falpanelek. 

KERMA falpanelek a dekoratív hatás mellett könnyen tisztíthatóak, valamint könnyen felhelyezheőek. Öt standard panel méretből és több mint 100 különböző műbőrből válogathatunk. De az adott fal méretéhez alkalmazkodva egyedi panelek legyártásra is van lehetőség. Az egyedi falpanelek ára +20%-al több. 

Számos tv falat készítettünk már, melyről nagyon sok fotót is sikerült készítenünk szerencsére. Ezeket a galériában, vagy a facebook oldalunkon lehet megtekinteni. Biztos nagyon sokaknak adnak ötletet ezek a képek, hiszen részben ezért is készültek! :-) Biztos sokan is lesznek, akik szeretnének ilyen tv fal megoldást, de nem tuják mit lehet, hogy lehet!? Egy kis segítség a választáshoz:

Egy TV fal bármilyen méretű lehet összességében! A legjobb és legegyszerűbb az, ha az 5 standard panel mérettel próbáljuk a falfelületet kirakni. Mert ez árban kedvezőbb és az 5 méret egymással kombinálható! Persze nem fontos a több méret, ezt mindenki saját ízlésének, stlíusának mérten döntheti el. Sokan szokták tőlünk kérdezni, hogy milyen méretű paneleket válasszanak és azokat milyen kiosztással, elrendezéssel rakják ki. Sajnos azt tudjuk rá mondani, hogy nincs rá szabály! Persze azért mindig segítünk és ötleteket adunk az érdeklődőknek, mert azért csak mögöttünk van már jó néhány tv fal tervezés és kivitelezés. Ha a tervezést nézzük, akkor erre megkérhetünk egy lakberendezőt is, vagy ha ügyesek vagyunk mi is megtervezhetjük magunknak! A tervezés nem csak számítógépen történhet, elég hozzá egy kockás lap is! De ha szeretné, akkor ezt a feladatot ránk is bízhatja! Ha tudjuk az adott fal méretét és színben az elképzelését, akkor csinálunk Önnek 5-10 különböző tervet, falpanel kiosztást. A méretek mellett fontos szín, ez egyértelmű! Ebben segítségként ingyenes műbőr színmintákat tudunk küldeni, csak írja meg nekünk posta címét, és azt, hogy elsősorban milyen színek, árnyalatok érdekelnék. kerma_mubor_katalogus.pdf több mint 100 műbőrt tartalmaz, melyek 3 kategóriába vannak sorolva ár és minőség szerint. A minták postázása csak néhány napot vesz igénybe. Ha a kapott színek alapján sikerül választania, akkor csak írja meg nekünk a kiválasztott műbőr vagy műbőrök nevét és színkódját. Érdemes még tudnunk, hogy több szín esetén melyik legyen a dominánsabb, melyikből legyen több lehelyezve a látványterven és majd később a falon. A kiosztás tervet mi megpróbáljuk egy héten belül elkészíteni. Ha elsőnek eltaláltuk az igényét az telitalálat, de ha nem akkor néhány levélváltás, vagy telefon után biztos sikerrel járunk! :-) Ha a megrendelés mellett dönt, akkor tudni kell, hogy a gyártási időnk általában 4-6 hét szokott lenni. 

A felrakásról még néhány információ: A falpaneleket ragasztással kell a falra rögzíteni. Mi a Soudal T-REX ragasztót használjuk munkáinkhoz, mely egy nagyon erős, aránylag gyorsan kötő anyag. Jó vele dolgozni, mert a ragasztáshoz nem kell sok, és a falra felrakott panel nem csúszik le, azonnal tapadni fog. Természetesen még mozdítható, korrigálható a falon még kb egy óráig. Nagyon fontos a jó tapadáshoz, hogy a fal síma, tiszta, pormentes legyen! Ha a fal nem pormentes a panelek nem fognak a falon maradni, mert nem tud megfelelő kötés létrejönni. A tv falaknál figyelembe kell vennünk a tartókonzol helyzetét, méretét. Valamint minden kapcsoló, kiállás, dugalj szintén egy fontos elem! Ha megoldható, akkor műbőr TV fal esetén jobb, ha ezek a műbőr falon kívül helyezkednek el. Ha ez mégse lehetséges, akkor lehetőség van a beépítésükre, egyedi alakú és méretű panelek gyártásával. Fontos, hogy ezeknek a legyártásához mm-re ismernünk kell a helyzetüket, méretüket. A műbőr panelek tisztítása puha nedves ruhával, vagy makacsabb szennyeződés esetén műbőr-bútorápolóval (hab, folyadék) végezhető. 

KERMA tv falakkal egy biztos: A TVmég központibb helyen lesz! :-) 

Tovább