Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

falpanel-kerma

blogavatar

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA! Design falburkolat megoldások!

Utolsó kommentek

A nagy falmustra - tapéta vagy falpanel?

Nem könnyű eldönteni, hogy tapétát, falfestéket vagy falpanelt használjunk, esetleg ezek kombinációit, hiszen rengeteg megoldással találkozhatunk, ha alaposan utánajárunk a témának. Mindegyiknek megvan a számos előnye és hátránya is - ezekből szemezgetünk az alábbi cikkünkben.

A lakástulajdonosok szinte mindig a fal színével kezdik a felújítást, átalakítást. Nem véletlen, hiszen a falak “beszélni” tudnak a lakóikról - milyen színeket kedvelnek, milyen mintákat, hogyan van összhangban a fal színe, textúrája az egész házzal. És persze a vendégek! Ugye mindenki számára ismerősek azok a vendégek, akik centiméterről  centiméterre megcsodálják az ingatlant? 

Az általános jó közérzetért is felelős a megfelelően választott falszín és dekoráció. Nem kell elmélyednünk a feng-shui rejtelmeibe, egyszerűen pár szaktanácsot megfogadva tervezzük meg otthonunk fő színeit!

 

Nem könnyű eldönteni, hogy tapétát, falfestéket vagy falpanelt használjunk, esetleg ezek kombinációit, hiszen rengeteg megoldással találkozhatunk, ha alaposan utánajárunk a témának. Mindegyiknek megvan a számos előnye és hátránya is - ezekből szemezgetünk az alábbi cikkünkben.

Tapéta-körkép

 

Mondanunk sem kell, a tapéta-piac is virágzik; találkozhatunk modern(bőrhatású, egyszínű, geometrikus formákkal díszített), exclusive designer, naturalisztikus (kő és famintázatú), klasszikus és gyerektapétákkal is - mindegyiknek megvan a maga sajátossága, így mindegyik más térben érvényesül igazán. A tapétákat sokszor speciális ragasztóanyaggal lehet felvinni az előzőleg teljesen letisztított,csupasz falfelületre. Főként a bonyolultabb mintákkal illetve anyagokkal készített tapétáknál kell szakember segítségét kérni - figyelni kell az illesztésekre, a ragasztó mennyiségére és minőségére, az esetleges díszcsíkok elhelyezésére.Ha nem szakszerűen helyezzük fel a későbbiekben sok fejtörést okozhat a kijavítása - felválás, szakadás is jellemző, de a legnagyobb problémát azonban az jelenti, hogy az adott tapétából már nem biztos, hogy találunk megegyező és mennyiségű darabot. Ha szerencsénk van és találunk, akkor megint csak szakszerű kezekre lesz szükség, hogy a hibajavítás ne legyen látható.

 

A tapéta kényes felületű - bár vannak modern megoldásokkal készültek, a legtöbb tapéta nem vízálló, így ha baleset éri, szinte biztosan nyoma marad. Ez különösen igaz a bőrhatású, vagy selyem tapétákra.Továbbá ha erős napsugárzásnak van kitéve, a színek fakulása látványos lesz rövid időn belül.

Festett fal

 

A falak legegyszerűbb, legismertebb „dekorációs” megoldása a festés. Sőt mondhatnánk, hogy nem létezik lakás festés nélkül! Ami igaz, hiszen fura is lenne, vakolatlan, festetlen szobákban élni napjainkat. A festés a legolcsóbb és legkézenfekvőbb megoldás, s bár a különböző színek használatával is különböző hatásokat érhetünk el otthonunkban, azért a falpanelek, vagy a tapéták adta dekorációs lehetőségekkel nem ér fel sok esetben. Pont ezért, vagyis a különlegesebb, egyedibb megoldások eléréséhez jól kombinálhatjuk különböző falpanelekkel a festett felületeket. Nagyon sok olyan falpanel létezik, mely kimondottan festhető. Ilyenek például a gipsz, polisztirol, cukornád, műanyag dekorpanelek. Egy-egy helyiségen belül, ha egy adott falat falpanellel burkolunk azt szintén lefesthetjük a többi fallal azonos színre, vagy akár kiemelhetjük egy másik színnel is. Ma már nagyon jó festékek léteznek, melyek például lemoshatóak, antik, rusztikus hatásúak, vagy lehetnek glitteres, csillogó effekttel is kombinálva. Ezek szintén jól mutatnak a falpanelek felületén. Tehát a festést falpanellel kombinálva igazán egyedi és dekoratív megoldásokat érhetünk el!

Miért érdemes falpanelekben gondolkozni? 

 

Míg a tapéta esetében, nem olcsó és főként nem könnyű a cseréje, úgy a falpaneleknél találhatunk igazán okos és praktikus megoldásokat, nem mellesleg nincs szükség a legtöbb esetben szakemberre; így pénzt spórolhatunk meg. Egyes falpanelek számos jó tulajdonsággal bírnak a tapétával és az egyszerű, mezei falfestékkel szemben - hő-és hangszigetelő hatásuk sok esetben kiemelkedő, könnyen takaríthatóak,a moduláris kivitelezésnek köszönhetően a darabok jól illeszthetőek egymáshoz. Nem kell számolnunk a tapétákra jellemző elöregedéssel, vagy színfakulással, könnyen cserélhetőek, vagy a festhető típusok újra és újra lefesthetőek. A festhető típusok előnye, hogy ha idővel megunjuk az adott színt, akkor azt lefesthetjük egy teljesen más színre is a későbbiekben!  A gyerektapéták esetében nehéz olyat találni, ami minden életkorban megfelelő - ez nem fordulhat elő a falpaneleknél, hiszen már a babaszoba ( majd későbbi gyerek, kiskamasz és kamasz szoba) is állhat ugyanazokból a panelekből, vagy azok bővített verziójából. Ezt a toldhatóságot nem garantálja a tapéta - így az évek során abszolút nem költséghatékony megoldás. A falpanelek között szintén számos olyan típus van, mely házilag is felrakható, így nem igényel szakembert! Ha valakinek pedig a tisztíthatóság számít, akkor olyan panelek is léteznek, melyeknek akár könnyebb is a tisztítása, a festett falakhoz, vagy a tapétához képest. Ilyenek például a KERMA textilbőr falpanelek.

 

Ha az árakat nézzük, akkor itt is nagyon nagy a szórás. Vannak olcsóbb és drágább megoldások. Ez függ az adott panel típus anyagától. Például a valódi, természetes kő, fa, beton vagy bőr anyagok drágábbak, mint a „mai” modern, vagy újrahasznosított anyagból készült verziók. Olcsóbb anyagok a polisztirol, cukornád, műanyag, vagy a webáruházunkban nagyon kedvelt pvc dekorpanelek. Ezek a dekorpanelek műanyag pvc-ből készülnek, de mintájukban tökéletesen utánozzák a valódi fa-, kő-, vagy csempe anyagokat és mintákat. Ezek a típusok itt találhatóak webáruházunkban: FlexWall pvc

 

A falpanelek nemcsak a gyerekszobákhoz, hanem hálószobákhoz és nappalikhoz is tökéletesen passzol. Ugyanúgy megtalálhatóak a klasszikus, modern, designer darabok is - nem utolsósorban vannak kifejezetten környezetkímélő darabok is! A parafából illetve cukornád őrleményből is készülnek ma már falpanelek, így nem csak szépítjük hanem óvjuk is a környezetünket.

 

A falpanelek előnye a rengeteg anyag típus a különböző alakzatok, méretek , színek és felületek. Anyagukat tekintve készülnek gipszből, fából, textilbőrből, kőből, pvc-ből, parafából, szivacsból, műanyagból, polisztirolból és még sok más anyagból. A különböző formáknak, típusoknak köszönhetően igazán egyedi falburkolat megoldások születhetnek, melyeknek csak a képzeletünk szab határt!

 

 

Amennyiben felkeltette érdeklődését a falpanelek felhasználása, keressen minket bátran facebook oldalunkon, vagy webáruházunkban, ahol több mint 900 különböző dekorpanel közül választhat!

 

 

Tovább

LÉPCSŐ ALATTI BEÉPÍTETT TÁROLÓK ÉS MEGOLDÁSOK! 

 Akik rendelkeznek lépcsővel, azoknak van egy praktikus megoldásunk - a lépcső alatti gardrób, tároló kialakítása! Családi házaknál, vagy kisebb otthonoknál is fontos, hogy a lehető legtöbb helyet használjuk ki - ezért is okos ötlet, ha beépítjük a lépcső alatti részt.


Sokféleképp hasznosíthatjuk: polcokkal akár egy kis spájz jelleget kölcsönözhetünk neki, a befőttek és a konzerveknek tökéletes éléskamrát lehet kialakítani itt. Kiváló lehet szerszámosnak, ha sok a ruha, akkor a téli ruhatárat behajtogatva lehet itt tárolni - majd télen a nyárit: egy kis böngészés a Pinteresten és számos nagyon hasznos ötlet és praktika jöhet velünk szembe, amit akár saját kezűleg kivitelezhetünk is.


Ha aránylag magasabb a tér, akkor egy elvonuló olvasósarkot is kialakíthatunk - vagy a gyerekeknek kuckót. Ehhez fantasztikus falpanelek állnak rendelkezésünkre, amelyek feldobják a tér hangulatát - ha a természetességre törekszünk, akkor ajánljuk a parafa paneleket, esetleg a cukornádrost őrleményből készülteket. Ha a geometrikus formákért rajongunk, ebben a témában is találunk különleges darabokat a Kerma Designnál - a textilbőrpanelek pedig azért praktikusak, mert könnyen tisztán tarthatóak, strapabíróak és feldobják a legegyszerűbb, legpuritánabb helyiségeket is.


Inspirációért érdemes megtekinteni a a Kerma Design Pinterest oldalát, ahol rengeteg
falpanellel és már elkészült, kreatív falakkal találkozhatnak az érdeklődők!

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpenel, akkor KERMA! www.kerma.hu 

Tovább

Pszichológia és a lakberendezés...

Sokak számára talán meglepő lehet, hogy egy lakberendezéssel foglalkozó blogban miért épp egy pszichológus a riport alanyunk, mi lehet a kapcsolat pszichológia és a lakberendezés között…
Ebben a két dologban rejlő összefüggéseket Rády Eszter pszichológustól kérdezzük, aki többek között egy olyan lakberendezési stúdiónak is tagja, mely tudatosan olyan tereket, otthonokat tervez és alkot, melyekben fontos a személyre szabott design, a megfelelő élettér.

Ebben a két dologban rejlő összefüggéseket Rády Eszter pszichológustól kérdezzük, aki többek között egy olyan lakberendezési stúdiónak is tagja, mely tudatosan olyan tereket, otthonokat tervez és alkot, melyekben fontos a személyre szabott design, a megfelelő élettér, mely által boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá válhatunk.

1. Mi volt az indíttatás, honnan jött az ötlet, hogy pszichológusként részben a lakberendezés felé is orientálódj?

Számos alkalommal költöztem már, így sokszor kellett újabb és újabb otthont kialakítanom magamnak. Alapvetően vonzódom a szép dolgokhoz, formákhoz és anyagokhoz. Gyakran előfordul, hogy a klienseimmel, vagy épp egy párterápián, arra terelődik a beszélgetés, hogy jó lenne otthon rendet tartani, átalakítani valamit, ahol több
pozitív energia vesz majd körül bennünket. Így vagy úgy, de úgy éreztem, hogy ezzel segítségére lehetek a klienseimnek a jövőben teljesebbé tenni az életüket. Persze, nincsen új a nap alatt: a pszichológia sok területen támogatja az építészetet, vagy éppen a gyakran használt eszközeink tervezésében az ergonómiai fejlesztéseket (például hova kerüljön a vasaló bekapcsoló gombja, vagy milyen szakaszokban csippantson a sütőnk, ha kész az étel). A környezetpszichológia és az ergonómia határterületei a pszichológiának.

Pszichológusként pedig az a tapasztalatom, hogy a lakóterünk állapota, a berendezése, vagy éppen a rendezettségének hiánya sok mindent elárulhat egy ember lelki állapotáról, vagy élethelyzetéről. Gyakori, hogy klienseim élethelyzetét hűen visszaadja az, hogy milyen az otthonuk, vagy ha bekövetkezik egy nagy változás, egy szakítás, vannak, akik mozgatni kezdik a bútorokat, átfestik a falakat, meg akarnak újulni gyorsan kívülről. Előfordult már az is, hogy egy sok éves hiábavaló párkeresés oldódott meg azzal, hogy a kliensem igazán elkezdett törődni az otthonával, egyre jobban magára talált benne, végre élvezni kezdte az
otthont töltött időt, nem menekült, nem érezte magát egyedül az otthonában. Vendégeket tudott hívni, megtanult „otthon lenni”, és így rátalált egy méltó kapcsolat is.

Úgy érzem, hogy a lakberendezési tanácsokkal még jobban hozzá tudok járulni ahhoz, hogy megrendelőink valóban érzelmi terekben gazdag otthont kaphassanak. Ne féljünk felkeresni egy életmód tanácsadót, ha megszeretnénk újulni.

2. Milyen szolgáltatásokkal, tanácsadással segít a Studio Kvasz, melyek azok a területek, melyek a pszichológiát is érintik ezek közül?

Hiszünk abban, hogy egy jól megtervezett, megálmodott térben jó dolgok fognak történni velünk. Az építész munkáját az ügyfelek szokásainak és igényeinek megértésében támogatja a pszichológia. A részletes életmód felmérés része a belsőépítészeti tanácsadásnak, így segítve a feleket abban, hogy az építész valódi otthont tudjon álmodni az ügyfelekkel.

Gyakori, hogy például egy családi ház tervezésénél, vagy egy összeköltözésnél, ez lesz a pár első közös nagy projektje. Pszichológusként tudom támogatni a feleket is abban, hogy meg
tudják beszélni az igényeiket, és közös nevezőre hozhassák elképzeléseiket. Fontos, hogy senki ne érezze úgy, hogy úgy megy bele a megvalósításba, hogy nem is szereti igazán. A munkám során megfigyelem, illetve egyeztetem a megrendelővel a szokásait, életmódjához kapcsolódó térhasználatát. Mit és hogyan csinál otthon, min szeretne változtatni az életében. Az is előfordul, hogy van egy trend, ami tetszik, de mégis, ha jobban átbeszéljük, nem áll közel a személyiséghez vagy az életmódhoz.

A stúdió fő profilja az építészeti- belsőépítészeti- tervezés. Két állandó tagja van jelenleg, Kvasz Ádám és én, Rády Eszter. Ádám építész, ő az, aki az épületeket és belső tereket megálmodja, majd papírra veti és megmodellezi. Ebben a fázisban kapcsolódom be én, ahol Ádám formaalkotási szemléletét és az én emberközpontú szemléletem közös nevezőre hozzuk és folytatódik a tervezés tovább. A két szakterület találkozása és a későbbiekben a szimbiózisa, adja a tervek egyediségén immáron nem csak design, de pszichológia szemszögből is.

3. Mutasd az otthonod, megmondom ki vagy! -mit árul el valakiről az otthona?
“Egy idő múltán minden ház tükrözi lakói személyiségét.” mondja Stephen King

Nagyon sok mindent! Úgy tartja a mondás: ami benn van, az van kívül. Ez a mondás sok helyzetben igaz lehet. 

Például: mindennek meg van a helye, szépen rendezetten sorakoznak a dolgok a helyükön? Elképzelhető, hogy aki ilyen körülményekben lakik, szereti a megszokásokat, szereti az állandóságot a dolgaiban, kiszámítható személyiség. Pontos ember. Szereti, ha rend van körülötte, és az a rendezettség igény nem csak a tárgyak elhelyezésének igényében
mutatkozik meg. Gyakori, hogy a munkája is ilyen: olyan munkakörben dolgozik, amely jól kiszámítható rendben zajlik, és lehet a monotonitást is jól kell tűrnie. Természetesen, ez csak egy példa. Stefanie Stahl a kötelékfóbiáról szóló könyvében egyenesen azt állítja, hogy a
párkapcsolati kötődési minta is jól kirajzolódik a lakókörülményekben. A kötelékfóbiáról, vagyis a kötődési problémákról árulkodhat, ha valakinek nagyon rideg a lakása, csak szinte aludni jár haza, és szinte minden érintetlenül rendezett. Elárulja azt is, hogy hol és kikkel tartjuk szívesen kapcsolatot a házunkban, vagy lakásunkban. A zűrzavaros, rendezetlen élet egyik következménye lehet a rendezetlen lakás is: semminek nincsen helye, vagy semmi sincs a helyén, „szalad”az egész ház. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe Marie Kondo könyveit, módszerét, segít rendszerezni megtanulni. Miközben rendet teszünk az otthonunkban, lehet rendet tudunk tenni a fejünkben is.

4. Rend és rendetlenség...otthonunk különböző élettrerekre tagolódik, melyeket tárgyakkal rendezzük be. Honnan tudhatjuk, hogy az otthonunk rendben van? Mit tehetünk azért, hogy ez megvalósuljon, harmóniában éljünk?

Azt, hogy otthonunk rendben van e, szerintünk abból lehet tudni, hogy megnyugvással, jó érzésekkel tölt el az, ha hazamehetünk, vagy éppen vendéget hívhatunk. Ha azok, akik nekünk fontosak, szintén jól érzik magukat az általunk megteremtett körülmények között. Érdemes
átgondolni, ha ez nincsen így: miért nem érzem magam jól otthon? Itt most, ugye elsősorban a lakókörülményekről beszélek és nem az emberi kapcsolatokról, bár ha nincsen hely, ha sok embernek kell összezárva lennie tartósan, nehézségekbe ütközhet az otthoni pihenés. A pandémia alatt is tapasztaltuk: azok, akiknek lett vagy éppenséggel volt otthon kijelölt terület dolgozni, kisebb visszaesésről számoltak be munkaerejükben a „home office”-hoz való átállásra.

Figyeljünk, oda, hogy van e lehetőségünk azokra a dolgokra, amiket otthon szeretnénk csinálni. Előfordul, hogy a párok az intimitás hiányáról beszélnek, és aztán elmondják, hogy a hálószobájuk egy lerakat, nincs is benne hangulatuk semmihez.

5. A mi ügyfeleink száma zömében hölgyek. Úgy tapasztaljuk, hogy a hölgyek azok, akik az otthon kialakításában nagyobb szerepet vállalnak. Szerinted miért lehet ez? A férfiakat kevésbé érdekelné a lakberendezés? Vagy a döntés közös szokott lenni és a vásárlás feladata a hölgyeké, mert köztudottan jobban szeretnek shoppingolni?

Ez nagyon érdekes kérdés, azt hiszem ez lehetne a híres „fészekrakási „ösztön?  Több nézőpontom is van erre: lehet a hölgyek még mindig sok időt töltenek otthon, vagyis több időt, mint a férfiak, ezért számukra jobban feltűnik, hogy mit is lehetne változtatni, mit lehetne cserélni, hogyan lehetne szebb és jobb az otthon. Egy otthonos helyre mindenki szeret megérkezni. Lehet pont ezért imádkoztak a régi görögök Hérához, a családi tűzhely istennőjéhez, mielőtt berendeztek egy házat. A férfiakat is érdeklik a berendezés, de gyakran inkább a digitális berendezés: mit, mivel és hogyan lehet irányítani. A saját tapasztalatunk az, hogy az „okos” otthonok kialakításában több szerephez is jutnak, örömöt is találnak benne. Az azonban, hogy „szép” vagyis harmónikus legyen az otthon, az inkább szeretik a nőkre bízni.

6. Felújítás, vagy új lakás? Melyik érdekesebb feladat számodra?

Nekem egyértelműen a felújítás, felújított lakás. Jó kihívás, és én nagyon szeretem azokat a tereket, ahol már „laktak”, sírtak, nevettek a falak között. Szeretem azt az érzést, amikor belépek egy „használt, felújítandó” ingatlanba és ki kell újra találni az egészet. Természetesen, az új lakások is jó kihívások, de ezt inkább Ádám viszi nálunk!

7. Milyen hatással lehet az valakire, ha huzamosabb ideig nem megfelelő környezetben él, illetve nem tud egy saját otthont magáénak?

Sajnos, ezt még mindig nem vesszük eléggé komolyan. A lakókörnyezetünk bizonyítottan hatással van a mindennapjainkra, a szokásainkra így ezen keresztül az egész személyiségünkre!! Nem csoda, ha nem érzem jól magam, mert nincsen „hova hazamenni”, mert nem tetszik, vagy rendetlenség van, vagy egyszerűen idegen tőlem a környezet. Ez hat a hangulatunkra, az életmódunkra, és lehangoltabbá tehet bennünket.
Fontos az is, hogy milyen a fekvése az ingatlannak, legyen jó a benapozás, figyeljünk oda, hogy legyen elég fény az otthonunkba. Figyeljünk a színekre, azok is hatással vannak ránk: ha valaki szorong, egy olyan lakás, amiben rendetlenség van, nincsen helye a dolgoknak, tovább növelheti a feszültségét. Amerikai kutatások szerint a figyelemhiányos felnőttek és gyerekek számára a letisztultabb lakókörnyezet a megfelelő, kevesebb stresszről számoltak be azok, akiknek pasztellesebb színekkel volt berendezve az otthonuk. A kék hálószobákban alapvetően többet alszanak az emberek, és még sorolhatnám. Ha kérdések lennének, ezzel kapcsolatosan, például, ha valakinek hangulatzavara van, hogyan tudja számára megfelelően
berendezni a környezetét, állunk rendelkezésre.

8. Milyen egy pszichológus otthona? Neked mit jelent az otthon?

Nekem nagyon sok könyvem van, fontos, hogy legyen számomra egy jó íróasztal, dolgozó sarok. Nem régiben született meg Veronika kislányom, és férjhez mentem, így a „szingli”életemben használt lakásomat most egy családi házra cserélem éppen. Nehéz volt elengednem, de az elköteleződésem része a családi életformához. Ebben a lakásban egy
polgári minimál stílust alkottunk meg ( még Nagy Yvette segítségével), a mostani ház inkább az olasz minimál elemeit viseli magán, színesebb, játékosabb és talán otthonosabb is lesz a családnak.

9. Webáruházunkban nagyon sokféle falburkolat, 3D-s falpanel található. Saját otthonodba mi az amit ezek közül beterveznél, vagy szívesen látnál?

falpanelek nagyon jó dolgok, a dolgozó szobámban, és a bejáratoknál tervezem a felújítás során, hogy különböző elemeket, formákat használni fogok. Szeretnék egy avantgard képet is René Magritte festményei közül a nappaliba Kerma nyomtatott falpanelből. Egy kliensem is most újította fel a konyháját, Flexwall falpaneleket használt és otthonossá varázsolta a régi teret. Nehéz életszakaszban van, a felújítás örömet hozott számára.
választék nagyon nagy, ezért azt szoktam javasolni, hogy menjünk el együtt, nézzünk széjjel a megrendelővel, mi az elképzelés, és csak ezután tervezzük be a munkába. Néha csak egy kis változás, egy nem nagy költségvetésű felújítás is sokat jelenthet az otthonunknak. A
falpanelek ebben verhetetlenek.
Köszönöm a lehetőséget, és az interjút!

Mi is nagyon köszönjük Eszternek, hogy megosztotta velünk gondolatait erről az érdekes témáról! 

Linkek:

Rády Eszter

Kvasz Stúdió

Kerma Design

 

Tovább

Street Style a nappalidba!

 

 

www.kerma.hu  #falburkolat #design otthon lakberendezés

Aki szereti a hangulatos, kicsit undergroundos vonalat, annak a street style-al is megéri kísérleteznie. A hatás nem marad el: a füstös new yorki utcák, vagy a bronxi negyed egy kis szelete egész más hangulatot ad majd.

Mi jut eszünkbe a new yorki utcákról? Graffitik, plakátok, vörös téglás épületek, sárga taxik,modern és régi stílusú épületek találkozása, neon fények és persze a nyüzsgő, élettel teli, vibráló hatás.

A falakat dekorálhatjuk falpanelekkel, akár kifejezetten hexagon alakú falpaneleket helyezhetünk fel elszórtan - ezek lehetnek textilbőrrel burkolt darabok vagy hexagon formájú kép. Ha ragaszkodunk a téglamintához, akkor különböző PVC, öntapadós tapétát is
feltehetünk: egyszerű,praktikus és olcsó megoldás, sima falfelület szükséges hozzá és egy kis kézügyesség mindössze! Ehhez dekorációnak jöhet egy graffitizett vásznon, egy Andy Warhol-féle Marilyn Monroe replika plakát vagy akár egy világító neonfelirat. A füstös hatás
kedvéért matt fekete, vagy sötétbarna bútorokkal tudnánk elképzelni az összhatást. Ha nem matt fekete az asztalunk, de mindenképp úgy gondoljuk, hogy alakjában passzolna a nappalihoz ismét segítség lehet a matt fekete öntapadós fólia használata.

Ehhez passzolnak a bőr ülőgarnitúrák illetve a fából készült dekorációs elemek - ha szeretnénk hogy egy apró vibrálás is teret kapjon, dekoráció gyanánt vegyünk egy élénksárga vezetékes telefont! Persze, nem kötelező darab, hogy telefont válasszon az ember - ha van olyan dekorációs tárgyunk, ami a szívünkhöz nőtt megoldható, hogy sárga
neon festékkel lefújjuk - egyedi lesz és mégis személyes!

Ha túl keménynek érezzük az összhatást, hiányoljuk a melegséget vegyünk díszpárnákat és olyan párnahuzatot válasszunk hozzájuk, ami lehetőleg puha anyagú - akár velúr, vagy műszőrme jellegű. Nyugodtan kísérletezzünk! Ezt akár megtoldhatjuk egy kerek szőnyeggel is a kanapé előtt vagy a dohányzóasztal alá.

streetstyle-t nem nehéz lemodellezni saját otthonunkban csak egy kis tervezésre van szükség: a végeredmény pedig egyenesen magával ragadó lesz!

Minden stílushoz tudunk falburkolatot ajánlani! Tudjátok: Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA!

 

Tovább

Tervezz falvédőt, ágyvéget, tv falat a Kerma falpanel tervezővel!

falpanel falburkolat kerma kermadesign dekor otthon lakás lakberendezés felújítás bőrpanel falburkoló panel

Az ötlettől a kivitelezésig sok-sok lépés van - a legsarkalatosabb pontja, a nagy kérdés mindig az, hogy ami a fejünkben van, átültethető -e a valóságba - emiatt is nagyszerű ötlet a Kerma Design falpanel tervezőfelülete.

Az ötlettől a kivitelezésig sok-sok lépés van - a legsarkalatosabb pontja, a nagy kérdés mindig az, hogy ami a fejünkben van, átültethető -e a valóságba - emiatt is nagyszerű ötlet a Kerma Design falpanel tervezőfelülete.

Első lépések


Egyszerű, de nagyszerű. A felületen elsőként megadhatjuk a kívánt falméretet, amelyet szeretnénk, majd a több mint 100 különböző műbőrből válogathatunk, melyek 3 kategóriába vannak rendszerezve. Ezeket az áruk alapján Bronze, Silver és Gold kategóriáknak neveztük el.  Am KERMA falpanel tervező programnak nagy előnye, hogy képpel, méretekkel és árakkal van ellátva, így pontosan tervezhetünk és kalkulálhatunk az árakkal.
A tervezővel a maximális méret 400 x 300 cm-es magasságig lehet, ha ennél nagyobb felületet szeretnénk, akkor az ügyfélszolgálatot kell keresnünk, ahol minden kérdésünkre választ kaphatunk.

KLIKK a Falpanel tervező programhoz: TERVEZEK

Induljon a tervezés

Ha megadtuk a tervezni kívánt dekoráció méretét, akkor egy rácsozott területet fogunk látni, mely a legkisebb (12,5x12,5cm) méretű falpanel méretével van felosztva. Ide tudjuk a képernyő bal oldalán található műbőr anyag választóból kiválasztani a kívánt színű és méretű paneleket, melyeket kattintással tudunk a tervező felületre varázsolni. A tervező felületen a panelek minden irányban eltolhatóak, áthelyezhetőek. Töltsük ki a teljes felületet a panelekkel és kész is tervünk! 

Kész a terv, következő a kivitelezés


A tervezővel készített látványterv alapján megrendeljük az adott falpaneleket, majd a ragasztót is - nagy előny, hogy nem kell máshol keresnünk, hanem már a Kerma Designnál azonnal ajánlanak számunkra megfelelő ragasztót is, ami a falpanelekkel együtt érkezik. Ha nem akarjuk megrendelni a tervezett dekorációnkat, akkor lehetőség van a terv lementésére a számítógépünkre. A program előnye, hogy folyamatosan láthatjuk, hogy az adott dekoráció mennyibe fog kerülni.

Kerma tervező programmal falvédők, tv falak, ágyvégek, előszoba faldekorációk és egyéb design faldekorok készíthetőek. Igény esetén a panelek felrakására,kivitelezésére is tudunk ajánlani szakembert, ennek feltételeiről érdemes az ügyfélszolgálaton érdeklődni. Ha nem lennénk biztosak benne, hogyan fog a való életben festeni a remekmű, akkor lehet kérni ingyenes színmintát a Kerma Designtól, hogyan is fog a valóságban festeni az a szín. A kért mintkat postán küldjek el kb 1 héten belül. 

Összességében ez a program óriási előnyt jelent azok számára, akik szeretnek elsősorban úgy tervezni, hogy látják is a leendő végeredményt. A legutolsó négyzetméterig megtervezhetjük, játszhatunk a színekkel, a panelek méretével - kreatívan alkothatunk és ha elkészült, bátran mondhatjuk az ismerőseinknek, hogy bizony, mi terveztük és kiviteleztük is :)

Ha nem szeretnél saját magad tervezni, akkor mi is szívesen tervezünk Neked, mely természetesen egy ingyenesen választható szolgáltatásunk! Ha pedig kész termékeinkre vagy kíváncsi, akkor azokat itt rendelheted meg: 

KERMA falvédők    KERMA előszobafalak    KERMA faliképek

falpanel falburkolat kerma kermadesign dekor otthon lakás lakberendezés felújítás bőrpanel falburkoló panel

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA! 

falpanel falburkolat kerma kermadesign dekor otthon lakás lakberendezés felújítás bőrpanel falburkoló panel

PVC falpaneljeinket ismered? KLIKK ide: PVC BURKOLATOK

falpanel falburkolat kerma kermadesign dekor otthon lakás lakberendezés felújítás bőrpanel falburkoló panel

https://www.kerma.hu/kerma-design-hirlevel/

Tovább
«
12