Sok cikk született már a konyháról, mert az egyik legfontosabb helye az otthonunknak. A következő cikkünkben pár egyszerűbb ötletet osztunk meg, hogyan lehet optikailag növelni a teret például egy kisméretű panel konyhájában.

Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy megoldható hogy asztalos készítse a bútorunkat, vagy van rá lehetőségünk, hogy a már meglévő konyha bútorunkat szabja újra, akkor érdemes pár dologra odafigyelnünk és egyeztetünk vele a lehetőségekről.
Nem kell ragaszkodnunk a szokásos formai követelményekhez - ha nem érezzük szükségét, akkor sokkal keskenyebb elemekkel is dolgozhatunk, így a falra szerelt konyhai bútorelem keskenységéből fakadóan több teret ad. Vagy akár használhatunk polcokat is - a természetes fa, némi fémkerettel egyszerűen mesésen fest!


A másik ötletes megoldás, ha a lenti elemeknél vertikális trükközést használunk azaz nem kell, hogy csupa fiók legyen természetesen, hanem csak mintájában vertikális csíkozású így optikailag hosszítjuk. Bár sokaknak csupasz lehet vagy túl egyszerű, a minimalista stílus is
sokat dob, ha a teret akarjuk bővíteni - egyszerű, festett lapokban gondolkozzunk, az üvegek, különböző famegmunkálási dekorációkat pedig felejtsük el! Az egységes, homogén felületű és színű elemek csodálatos összhangot adnak!


Ha nincs szükségünk rá, ne válasszunk dubla mosogatót - csak a helyet foglalja, és az a plusz hely tökéletes lehet, hogy elhelyezzünk ott pár fűszernövényt, vagy egyéb tartórészként funkcionáljon. Sőt, akár süllyesztett mosogatót is választhatunk - ez is egy frappáns megoldása annak, hogyan spóroljunk a térrel! A beépített sütő,mikrohullámú
sütő,hütő esetleg mosogatógép is remek módja, hogy helyet takarítsunk meg.


Na és mi ahelyzet a falakkal? Természetesen az a legjobb, ha fehér, vagy neutrális színt használunk - ha ragaszkodunk a csempéhez, játszhatunk vele, különböző formákkal és színekkel dobhatjuk fel, de költséghatékonyabb megoldásként akár gondolkozhatunk olyan falpanelekben, amelyeket mi magunk is feltehetünk, szakember segítsége nélkül. Ezek előnye, hogy dekoratívak, könnyen tisztíthatóak és zömében hőállóak - a csempe miatt sem kell aggódnunk, van belőlük oldschool csempe mintájú is,illetve modernebbek, letisztultabbak is!


A Kerma Design webáruházában számos falpanelt találhat,amelyeket a konyhában is használhatnak, rengeteg szín és minta áll az érdeklődők rendelkezésére.


Inspirációért érdemes felkeresni a Pinterest oldalukat is, ahol több tízezer képből meríthetnek ötletet!

Kerma Design falpanel webáruház itt:  KERMA