Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

falpanel-kerma

blogavatar

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA! Design falburkolat megoldások!

Utolsó kommentek

A nagy falmustra - tapéta vagy falpanel?

Nem könnyű eldönteni, hogy tapétát, falfestéket vagy falpanelt használjunk, esetleg ezek kombinációit, hiszen rengeteg megoldással találkozhatunk, ha alaposan utánajárunk a témának. Mindegyiknek megvan a számos előnye és hátránya is - ezekből szemezgetünk az alábbi cikkünkben.

A lakástulajdonosok szinte mindig a fal színével kezdik a felújítást, átalakítást. Nem véletlen, hiszen a falak “beszélni” tudnak a lakóikról - milyen színeket kedvelnek, milyen mintákat, hogyan van összhangban a fal színe, textúrája az egész házzal. És persze a vendégek! Ugye mindenki számára ismerősek azok a vendégek, akik centiméterről  centiméterre megcsodálják az ingatlant? 

Az általános jó közérzetért is felelős a megfelelően választott falszín és dekoráció. Nem kell elmélyednünk a feng-shui rejtelmeibe, egyszerűen pár szaktanácsot megfogadva tervezzük meg otthonunk fő színeit!

 

Nem könnyű eldönteni, hogy tapétát, falfestéket vagy falpanelt használjunk, esetleg ezek kombinációit, hiszen rengeteg megoldással találkozhatunk, ha alaposan utánajárunk a témának. Mindegyiknek megvan a számos előnye és hátránya is - ezekből szemezgetünk az alábbi cikkünkben.

Tapéta-körkép

 

Mondanunk sem kell, a tapéta-piac is virágzik; találkozhatunk modern(bőrhatású, egyszínű, geometrikus formákkal díszített), exclusive designer, naturalisztikus (kő és famintázatú), klasszikus és gyerektapétákkal is - mindegyiknek megvan a maga sajátossága, így mindegyik más térben érvényesül igazán. A tapétákat sokszor speciális ragasztóanyaggal lehet felvinni az előzőleg teljesen letisztított,csupasz falfelületre. Főként a bonyolultabb mintákkal illetve anyagokkal készített tapétáknál kell szakember segítségét kérni - figyelni kell az illesztésekre, a ragasztó mennyiségére és minőségére, az esetleges díszcsíkok elhelyezésére.Ha nem szakszerűen helyezzük fel a későbbiekben sok fejtörést okozhat a kijavítása - felválás, szakadás is jellemző, de a legnagyobb problémát azonban az jelenti, hogy az adott tapétából már nem biztos, hogy találunk megegyező és mennyiségű darabot. Ha szerencsénk van és találunk, akkor megint csak szakszerű kezekre lesz szükség, hogy a hibajavítás ne legyen látható.

 

A tapéta kényes felületű - bár vannak modern megoldásokkal készültek, a legtöbb tapéta nem vízálló, így ha baleset éri, szinte biztosan nyoma marad. Ez különösen igaz a bőrhatású, vagy selyem tapétákra.Továbbá ha erős napsugárzásnak van kitéve, a színek fakulása látványos lesz rövid időn belül.

Festett fal

 

A falak legegyszerűbb, legismertebb „dekorációs” megoldása a festés. Sőt mondhatnánk, hogy nem létezik lakás festés nélkül! Ami igaz, hiszen fura is lenne, vakolatlan, festetlen szobákban élni napjainkat. A festés a legolcsóbb és legkézenfekvőbb megoldás, s bár a különböző színek használatával is különböző hatásokat érhetünk el otthonunkban, azért a falpanelek, vagy a tapéták adta dekorációs lehetőségekkel nem ér fel sok esetben. Pont ezért, vagyis a különlegesebb, egyedibb megoldások eléréséhez jól kombinálhatjuk különböző falpanelekkel a festett felületeket. Nagyon sok olyan falpanel létezik, mely kimondottan festhető. Ilyenek például a gipsz, polisztirol, cukornád, műanyag dekorpanelek. Egy-egy helyiségen belül, ha egy adott falat falpanellel burkolunk azt szintén lefesthetjük a többi fallal azonos színre, vagy akár kiemelhetjük egy másik színnel is. Ma már nagyon jó festékek léteznek, melyek például lemoshatóak, antik, rusztikus hatásúak, vagy lehetnek glitteres, csillogó effekttel is kombinálva. Ezek szintén jól mutatnak a falpanelek felületén. Tehát a festést falpanellel kombinálva igazán egyedi és dekoratív megoldásokat érhetünk el!

Miért érdemes falpanelekben gondolkozni? 

 

Míg a tapéta esetében, nem olcsó és főként nem könnyű a cseréje, úgy a falpaneleknél találhatunk igazán okos és praktikus megoldásokat, nem mellesleg nincs szükség a legtöbb esetben szakemberre; így pénzt spórolhatunk meg. Egyes falpanelek számos jó tulajdonsággal bírnak a tapétával és az egyszerű, mezei falfestékkel szemben - hő-és hangszigetelő hatásuk sok esetben kiemelkedő, könnyen takaríthatóak,a moduláris kivitelezésnek köszönhetően a darabok jól illeszthetőek egymáshoz. Nem kell számolnunk a tapétákra jellemző elöregedéssel, vagy színfakulással, könnyen cserélhetőek, vagy a festhető típusok újra és újra lefesthetőek. A festhető típusok előnye, hogy ha idővel megunjuk az adott színt, akkor azt lefesthetjük egy teljesen más színre is a későbbiekben!  A gyerektapéták esetében nehéz olyat találni, ami minden életkorban megfelelő - ez nem fordulhat elő a falpaneleknél, hiszen már a babaszoba ( majd későbbi gyerek, kiskamasz és kamasz szoba) is állhat ugyanazokból a panelekből, vagy azok bővített verziójából. Ezt a toldhatóságot nem garantálja a tapéta - így az évek során abszolút nem költséghatékony megoldás. A falpanelek között szintén számos olyan típus van, mely házilag is felrakható, így nem igényel szakembert! Ha valakinek pedig a tisztíthatóság számít, akkor olyan panelek is léteznek, melyeknek akár könnyebb is a tisztítása, a festett falakhoz, vagy a tapétához képest. Ilyenek például a KERMA textilbőr falpanelek.

 

Ha az árakat nézzük, akkor itt is nagyon nagy a szórás. Vannak olcsóbb és drágább megoldások. Ez függ az adott panel típus anyagától. Például a valódi, természetes kő, fa, beton vagy bőr anyagok drágábbak, mint a „mai” modern, vagy újrahasznosított anyagból készült verziók. Olcsóbb anyagok a polisztirol, cukornád, műanyag, vagy a webáruházunkban nagyon kedvelt pvc dekorpanelek. Ezek a dekorpanelek műanyag pvc-ből készülnek, de mintájukban tökéletesen utánozzák a valódi fa-, kő-, vagy csempe anyagokat és mintákat. Ezek a típusok itt találhatóak webáruházunkban: FlexWall pvc

 

A falpanelek nemcsak a gyerekszobákhoz, hanem hálószobákhoz és nappalikhoz is tökéletesen passzol. Ugyanúgy megtalálhatóak a klasszikus, modern, designer darabok is - nem utolsósorban vannak kifejezetten környezetkímélő darabok is! A parafából illetve cukornád őrleményből is készülnek ma már falpanelek, így nem csak szépítjük hanem óvjuk is a környezetünket.

 

A falpanelek előnye a rengeteg anyag típus a különböző alakzatok, méretek , színek és felületek. Anyagukat tekintve készülnek gipszből, fából, textilbőrből, kőből, pvc-ből, parafából, szivacsból, műanyagból, polisztirolból és még sok más anyagból. A különböző formáknak, típusoknak köszönhetően igazán egyedi falburkolat megoldások születhetnek, melyeknek csak a képzeletünk szab határt!

 

 

Amennyiben felkeltette érdeklődését a falpanelek felhasználása, keressen minket bátran facebook oldalunkon, vagy webáruházunkban, ahol több mint 900 különböző dekorpanel közül választhat!

 

 

Tovább

Virágosat álmodtam...virágmintás megoldások otthonra!


Bár a virágos mintáról sokaknak a nagyi abrosza és függöny kollekciója jut eszébe, ennél jóval többet rejt magában: a trópusi minta, az üdezöld pálmalevelek már tavaly is nagy sikernek örvendtek, de az idei év is bővelkedni fog természeti elemekben.

Bár a virágos mintáról sokaknak a nagyi abrosza és függöny kollekciója jut eszébe, ennél jóval többet rejt magában: a trópusi minta, az üdezöld pálmalevelek már tavaly is nagy sikernek örvendtek, de az idei év is bővelkedni fog természeti elemekben. A virágos tapéta, vászonképek, függönyök, ágytakarók, faburkolatok különböző dekor elemek, párnahuzatok, bútorszövetek formájában számos opciót sorakoztat fel így mindenki kiválaszthatja a számára leginkább tetszőket.


A virágos mintáról azonban ne a pasztell kisszirmú virágokra asszociáljunk: ennél merészebb vizekre is evezhetünk - a fekete háttérrel már-már festői hatású tearózsák, vagy épp a minimalista vonalrajzok azok amelyek beindítják a virágos trendeket.


A virágok megjelenítése hatást gyakorol otthonunkra - a rózsaszínes, fehér hátterű, vagy épp a pasztell árnyalatokban gazdag virágminták a kedves, otthonos jelzőket vonzza maga után, amolyan kertvárosi, nyugodt otthont képzelünk hozzá. A fiatalosabb, modernebb vonalat követnénk, akkor nyugodtan használjunk élénk,vibráló színekben pompázó
virágokat, akár modern fesményeket, faliképeket - ezek felrázzák az amúgy neutrális hangulatú helyiségeket, szobákat. A drámai hatás semmiképp sem marad el! Természetesen az sem mindegy, hogy apró, összefüggő mintákról beszélünk vagy különálló, nagy virágmintákról. Ha nyugodt hangulatot szeretnénk elérni, akkor törekedjünk arra, hogy közepes méretű virágmintával, lehetőleg sormintával dolgozzunk.


Ha még csak a tervezési fázisban járunk, inspirációkat gyűjtünk, akkor hasznos, ha szemrevételezzük,hogy melyek az uralkodó színek, stílusok az otthonunkban vagy a felújításra szánt helyiségben és ehhez igazítsuk a virágos kiegészítőket. A Pinterest képmegosztó oldalon számos ötletet találunk lakásunk, otthonunk felújításához, kialításához! Illetve látogass el Facebook oldalunkra is! 


Gondolkozhatunk falpanelekben - a Loft Design betonfalpanelek esetében 20 különböző virágmintával ellátott panelt találhatunk meg a kerma.hu webáruházában. Ezek a betonpanelek azért is különlegesek, mert rendkívül strapabíróak köszönhetően az üvegszálas kivitelnek és a virágminta jól passzol a beton ipari jellegével.


Ezenkívül más virágos, trópusi mintájú megoldások is állnak a rendelkezésünkre: öntapadós fóliák, nyomtatott műbőr panelek mozaikképként vagy sormintával ellátva, falvédők, textil falpanelek - a teljesség igénye nélkül pár ötletet felsoroltunk, amivel találkozhatnak a
kerma.hu webáruházában.


Bármelyik virágmintát vagy trópusi mintát választják, mindegyikben megvan a kellő fantázia és lehetőség - a virágok a tavasz hírnökei, a megújulásé így vágjanak bele bátran!

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA! 

Csapatunk megoldásokat kínál a falburkolatok világában! Több mint 2000 falburkoló panel, dekoratív falburkolat található webáruházunkban! Már több mint 9 éve forgalmazunk otthonunk felújításához design falburkolatokat! Saját termékünk a KERMA textilbőr falpanelek, illetve számos európai falpanel gyártó cég termékeit képviseljük!

#falpanel #falburkolat #kerma #kermadesign

Tovább