Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

falpanel-kerma

blogavatar

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA! Design falburkolat megoldások!

Utolsó kommentek

Falburkolat megoldások étkezőbe és konyhába

Falburkolat megoldások étkezőbe és konyhába


konyha falpanel falburkolat burkolat kerma étkező otthon lakberendezés lakás szoba dekor wallpanelsMa már rengeteg falburkolat közül választhatunk ízlésünk, kedvünk és pénztárcánk szerint. Ezek közül nagyon sok megfelelő konyhánk, vagy az étkező falának dekorálására. Persze nem árt tudni, hogy milyen megoldások léteznek, hol szerezhetjük be, illetve milyen paraméterek szerint választhatunk.

konyha falpanel falburkolat burkolat kerma étkező otthon lakberendezés lakás szoba dekor wallpanelsA klasszikus falburkolatok (csempe, kő, mozaik, fa stb.) mellett megjelentek az úgynevezett falpanelek, 3D-s falburkoló panelek is. Ezek különböző anyagokból készülnek, attól függően, hogy milyen helyre és milyen célra szánják. Az anyag használat mellett nagyon sok különbség van a formákban, mintázatokban, vagy színekben. Ezek a paraméterek azok, melyek meghatározzák egy falpanel funkcióját, vagy akár az árát is. Ha a felhasznált anyagokat nézzük, akkor egy falburkoló panel készülhet gipszből, műanyagból, műbőrből, cukornádból, pvc-ből, parafából, vinyl-ből, polisztirolból, betonból, mdf-ből és még sok egyéb anyagból is. A klasszikus fa-, csempe, vagy kőmintás változatok mellett megjelentek a különböző geometrikus mintázatok, különböző alakzatokban és színekben. Nagyon közkedveltek a hexagon, vagy háromszög formák. A felhasználás szempontjából az is fontos, hogy az adott burkolat szakember nélkül is felrakható legyen akár, ha nem szeretnénk ezzel mi foglalkozni. Ha mégis szakemberre bízzuk a kivitelezést, akkor általában a festők, vagy burkolók vállalják a feladatot. 

konyha falpanel falburkolat burkolat kerma étkező otthon lakberendezés lakás szoba dekor wallpanelsTérjünk is akkor rá a konyhai, vagy étkezőben történő lehetőségekre. Nagyon sokaknak bizonyára az egyik elsődleges szempont a tisztíthatóság, ha a konyháról, vagy az étkezőről van szó. Ez teljesen érthető, hiszen a lakás, illetve otthonunk olyan része, ami a legtöbb figyelmet illeti ebből a szempontból. Szerencsére vannak falpanelek melyek letörőlhetőek, lemoshatóak, vagyis jól tiszhatóak. Ilyen anyagok például a pvc, műanyag, a lefestett, vagy felületkezelt gipsz és beton burkolatok. Illetve a Kerma műbőr panelek is könnyen tisztíthatóak, tehát ezeket is bátran alkalmazhatjuk az étkezőben. Kivitelezés szempontjából a legegyszerűbb dolgunk a FlexWall pvc falpanelekkel van, mert ezek szakember nélkül, egyszerűen felrakhatóak a falra. Nem kell őket festeni, nem igényel semmilyen további felületkezelést. A Kerma Design webáruházban jelenleg több mint 170 mintában elérhető, fa-, csempe- és kőmintás változatokban. Ezeket a paneleket konyhapanelként a pult és a felső szekrény között is. Kivétel, ha gáztűzhelyünk van, mert magas hő, vagy nyílt láng mellé nem ajánlott. Házilag kivitelezhető még a vinylből készült Wood-Look falburkoló panelek is, melyeket ragasztással rögzíthetjük a falra. Azok a panelek, melyek festést, vagy további felületkezeléstt, impregnálást igényelnek, bízzuk szakemberre. Ilyenek például a WallArt cukornád bio falpanelek, a Loft Design gipsz falburkolatok, Arstyl polyurethan dekorpanelek. 

A falpanelek kiválóan alkalmasak a konyhát, vagy a nappalit az étkezőtől “megosztó” design elemként is. Egy adott falfelületet dekoráljunk velük például az asztal és a székek mögötti részen, így ezzel egy “külön” részt hozhatunk létre, ami kissé elkülönül a konyhától. Ha kimondottan térelválasztó funkcióra van szükség, akkor erre a Zicaro műanyag panelek alkalmasak. 

konyha falpanel falburkolat burkolat kerma étkező otthon lakberendezés lakás szoba dekor wallpanelsDesigntól függően akár a konyhapult külső oldalát , vagy a konyhaszigetet is dekorálhatjuk. Erre is alkalmasak a fent említett panelek. Probléma szokott lenni az étkezőnél, hogy a székek mozgatásával a fal foltos lesz, megsérül. Egy kisebb csíkban, vagy akár nagyobb felületen is alkalmazhatunk falpaneleket, melyek sokkal jobban tiszíthatóak, mint a sima fal, illetve kevésbé látszik rajtuk a sérülés, a fal hibái. 

Ha szeretnénk meglévő otthonunkat  megújítani, vagy az újból még többet kihozni, akkor bátran használjuk ezeket a dekoratív és modern falburkolat megoldásokat! Sok ötletet találunk a Pinteresten, vagy nézzünk szét a neten a falpaneleket forgalmazó webáruházak között. Az egyik ilyen legnagyobb választékot a Kerma Design webáruházban találjuk!

konyha falpanel falburkolat burkolat kerma étkező otthon lakberendezés lakás szoba dekor wallpanels

Tovább

Térnövelés egyszerűen -kis konyha, nagy falatok

Sok cikk született már a konyháról, mert az egyik legfontosabb helye az otthonunknak. A következő cikkünkben pár egyszerűbb ötletet osztunk meg, hogyan lehet optikailag növelni a teret például egy kisméretű panel konyhájában.

Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy megoldható hogy asztalos készítse a bútorunkat, vagy van rá lehetőségünk, hogy a már meglévő konyha bútorunkat szabja újra, akkor érdemes pár dologra odafigyelnünk és egyeztetünk vele a lehetőségekről.
Nem kell ragaszkodnunk a szokásos formai követelményekhez - ha nem érezzük szükségét, akkor sokkal keskenyebb elemekkel is dolgozhatunk, így a falra szerelt konyhai bútorelem keskenységéből fakadóan több teret ad. Vagy akár használhatunk polcokat is - a természetes fa, némi fémkerettel egyszerűen mesésen fest!


A másik ötletes megoldás, ha a lenti elemeknél vertikális trükközést használunk azaz nem kell, hogy csupa fiók legyen természetesen, hanem csak mintájában vertikális csíkozású így optikailag hosszítjuk. Bár sokaknak csupasz lehet vagy túl egyszerű, a minimalista stílus is
sokat dob, ha a teret akarjuk bővíteni - egyszerű, festett lapokban gondolkozzunk, az üvegek, különböző famegmunkálási dekorációkat pedig felejtsük el! Az egységes, homogén felületű és színű elemek csodálatos összhangot adnak!


Ha nincs szükségünk rá, ne válasszunk dubla mosogatót - csak a helyet foglalja, és az a plusz hely tökéletes lehet, hogy elhelyezzünk ott pár fűszernövényt, vagy egyéb tartórészként funkcionáljon. Sőt, akár süllyesztett mosogatót is választhatunk - ez is egy frappáns megoldása annak, hogyan spóroljunk a térrel! A beépített sütő,mikrohullámú
sütő,hütő esetleg mosogatógép is remek módja, hogy helyet takarítsunk meg.


Na és mi ahelyzet a falakkal? Természetesen az a legjobb, ha fehér, vagy neutrális színt használunk - ha ragaszkodunk a csempéhez, játszhatunk vele, különböző formákkal és színekkel dobhatjuk fel, de költséghatékonyabb megoldásként akár gondolkozhatunk olyan falpanelekben, amelyeket mi magunk is feltehetünk, szakember segítsége nélkül. Ezek előnye, hogy dekoratívak, könnyen tisztíthatóak és zömében hőállóak - a csempe miatt sem kell aggódnunk, van belőlük oldschool csempe mintájú is,illetve modernebbek, letisztultabbak is!


A Kerma Design webáruházában számos falpanelt találhat,amelyeket a konyhában is használhatnak, rengeteg szín és minta áll az érdeklődők rendelkezésére.


Inspirációért érdemes felkeresni a Pinterest oldalukat is, ahol több tízezer képből meríthetnek ötletet!

Kerma Design falpanel webáruház itt:  KERMA 

Tovább