A tavalyi év, illetve a jelenlegi év is bőven kiveszi belőlünk az energiát - akik otthonról dolgoznak, vagy akiknek a gyerekek otthonról tanulnak, mind plusz stresszfaktorként szolgál a mindennapokban. Ezért is fontos, hogy legyen egy hely, ahová elvonulhatunk a nap végén - ha van egy plusz helyiségünk, ahol megtehetjük, alakítsuk át tökéletes stresszmentes övezetté!

Stressz, kizárva
Zárható szoba legyen, ez az elsődleges szempont. Fontos, hogy azalatt az idő alatt, amíg bent vagyunk, relatíve a külvilág kizárható legyen - akár az internet és a telefon is mellőzhető, arra a pár órára.


Szoba kialakítása
Ha teljes egészében újra szeretnénk renoválni a szobát, vágjunk bele! Már ez is felér
egyfajta terápiával - amíg kiválasszuk a színeket, a dekorációt, mind-mind kreatívan és pihentetően töltött idő. A minimal stílus az, ami leginkább közkedvelt, mivel a túldíszítettség zavaró, feszültségkeltő lehet. A falakat azonban nem muszáj szimplán festeni - alkalmazhatunk falpaneleket is. Akár nyomtatott falpaneleket is használhatunk - egy kedves családi kép, a kiskedvencünk fotója, egy rajz - ezek a panelek azért is kiválóak, mert van egyfajta zajszűrő hatásuk is, amellett hogy könnyen tisztán tarthatóak és rendkívül tartósak.
Ha nem szeretnénk túl sok dekorációt, akkor egyszínű, de mutatós falpaneleket is
választhatunk. A szoba csak a legfontosabb elemeket kell, hogy tartalmazza - fekvő, vagy ülő alkalmatosságok, némi dekoráció : szőnyeg, zöld növények - a természetközeliség jobb hangulatot ad. Ha nincs lehetőségünk növényekre, használhatunk környezetbarát falpaneleket is - már léteznek cukornádrost őrleményből készültek, vagy épp parafából!


A stresszt sokkal jobban képesek vagyunk levezetni, ha a szoba minket szimbolizál - ha a könyveket kedveljük, vagy épp sudokuzni szeretünk, bátran kuckózzunk be velük a stresszmentes övezetünkbe és élvezzük a kikapcsolódást!
A fényekkel is játszhatunk - egy különleges, de olcsón beszerezhető LED fénysorral
bármelyik szobát könnyedén feldobhatjuk és a hangulatunkhoz tudjuk igazítani a szoba színét.


Inspirációért látogassák meg a Pinterest oldalunkat!

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA