Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

falpanel-kerma

blogavatar

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA! Design falburkolat megoldások!

Utolsó kommentek

Tippek és ötletek KERMA textilbőr falpanel vásárláshoz!

A KERMA textilbőr falpanelekből falvédők, tv falak, ágyvégek, előszobafalak és egyéb design faldekorációk alakíthatóak ki. A rengeteg (több mint 100) választható műbőr és a különböző standard és egyedi méretek miatt a variációk száma szinte végtelen!

A több mint 8 éves gyártói tapasztalattal és a sok 1000 elégedett ügyféllel a hátunk mögött, szeretnénk most néhány ötletet, vagy instrukciót adni a vásárláshoz!

Már tudod mit szeretnél!?

Ha már kialakult, hogy mi lesz a falpanelek funkciója (falvédő, tv fal, ágyvég stb), megvannak az adott fal méretei és a szinekben is van elképzelésed, akkor javasoljuk, hogy elsőként nézz szét GalériánkbanFacebook oldalunkon, ahol rengeteg ötletet és megvalósult munkáinkról találsz fotókat. Ezek biztosan segíteni fognak! Ha olyat találsz, ami elnyerte a tetszésed, akkor küldd el nekünk a fotót! A kapott fotó, a méretek és az elképzeléseid alapján biztos hogy találunk megoldást számodra is!

Kérj ingyenes mintákat!

MIvel fotók és a számítógépen látott színek és minták alapján nagyon nehéz a választás, így lehetőséget biztosítunk ingyenes textilbőr színminták kérésére, melyet az alábbi linkre kattintva érhetsz el: MINTÁK A mintákat postán küldjük el, melynek az átfutási ideje, kb 1 hét. Természetesen a postaköltség is ingyenes! 

Kezdjünk el kommunikálni!

Írd meg nekünk a kiválasztott műbőrök nevét, a pontos méretet, a panelek funkcióját és segítség, ha az adott helyiségről, vagy falrészről is kapunk fotót. Mi ezek alapján készítünk néhány tervet ingyenesen! A tervek készítéséhez azt is írd meg, hogy mely szín(ek) legyenek a dominánsak, milyen méretű panelekkel tervezzünk. A terveket elküldjük e-mailben, melyekből választhatsz, illetve megírhatod, hogy milyen változtatásokat szeretnél! Addig levelezünk és tervezünk, míg el nem érjük a megfelelő, végleges verziót!

Akkor számoljunk!

A kiválasztott, végleges terve küldünk egy árajánlatot. Megírjuk a várható gyártási időt, mely kb 3-4 hét. A szállítási költséget, ami 15.000.- felett ingyenes! Ha az ár elfogadásra került, akkor e-mailben küldünk előlegszámlát, mely a teljes összeg 50%-a szokott lenni. A teljes összeg kiegyenlítése átvételkor esedékes, vagy átutalással. Ezt is megbeszéljük!

...és akkor néhány TIPP!

  1. A kevesebb néha több! Nem javasoljuk, hogy egy adott faldekoráció (falvédő, tv fal, stb) túl sok színből álljon. A legtöbb esetben 2-4 színt, vagy sokszor csak 1-2 színt használunk a tervezéskor. Persze vannak kivételek!

  2. Nagyon jól mutatnak együtt különböző típusú, mintázatú, vagy struktúrájú anyagok is. 

  3. Az esetek 90%ban szivacsos paneleket kérnek tőlünk, de nagyon jól kombinálható együtt a szivacsos és nem szivacsos panel verzió is, mellyel tovább növelhetjük a 3D-s hatást!

  4. Ha előszobafalat szeretnél fogasokkal, akkor tudnod kell, hogy a panelekre előlről nem rakhatóak fel a fogasok, azokat előre ki kell fúrni, különben a műbőr borítást és a szivacsot a fúró felcsavarná és tönkretenné. Ebben szívesen segítünk írásban, vagy telefonon is! 

  5. Ragasztáskor a tubushoz járó “csőrt” nem ajánljuk feltekerni, jobb és könnyebb nélküle a ragasztót kinyomni a tubusból! Tapasztalat! :-) 

  6. Ha az adott dekoráción belül konnektor, kapcsoló, vagy egyéb kiállás van, akkor azt előre jelezd nekünk, mert utólag a panelek nem igazán vághatóak! Viszont ha ezeket tudjuk, akkor simán legyártható! 

  7. A panelek alapesetben  1cm vastag szivaccsal készülnek, de kérheted 2-3cm vastaggal is felárasan. Erre igazából nem szokott szükség lenni, kivétel, ha valamilyen ülőfelület megoldásról van szó. Például előszobafalnál. 

  8. TV fal esetében, nem szükséges és fölösleges a teljes tv mögötti rész panelezése, mivel oda úgy se lát be senki! Kivéve, ha a konzol kihúzható. Viszont még ebben az esetben is számolni kell a konzol méretével és helyzetével a tervezéskor! 

  9. Ha a tervezést Te is szívesen kipróbálnád, akkor erre is lehetőség van! Keresd fel online tervező programunkat itt: Falpanel Tervező. A program mobilon nem használható, csak asztali számítógépen, laptopon. A program egyből számol is, így láthatod, hogy milyen költsége lesz a dekorációnak!

  10. Felrakáskor érdemes először a dekorációt kirakni a földön, hogy lássuk minden panel meg van, jó helyen van! 

  11. Ha a dekorációt szeretnéd a későbbiekben máshová áthelyezni, akkor mindenképpen egy natur bútorlapra érdemes rögzíteni a paneleket, a lap pedig legyen felfúrva, mely így levehető.

Ha további segítségre van szükséged, vagy kérdésed van, akkor írj nekünk, vagy hívj! 

kerma design falpanelek

Tovább

ZICARO gipsz falpanelek

ZICARO falpanel egy különleges stílust képviselő, design falburkoló panel.  Anyaga polymer gipsz, felülete pedig a látszóbetonhoz hasonló.  A négy minta (Axial-Wega-Equil.Quest) egymással kombinálható a kialakított méretüknél fogva. Így a négy panel segítségével rendkívül  változatos falfelületeket, mintázatokat alakíthatunk ki. Természetesen akár egy minta is önmagában  tökéletes megoldás.  A falburkolat anyaga CRYSTAL-X, mely egy nagy keménységű, ütésálló polymer gipsz, ami ellenáll a nedvességnek, mosható felület. Ezenkívül nem gyúlékony, környezetbarát, egészségre káros anyagokat nem tartalmaz.

Rögzítése:

A ZICARO falpanelek rögzítése könnyű, semmilyen alapozást, kezelést nem igényelnek a panelek. A felrakás ragasztással történik. Ragasztáshoz használhatjuk a Rigips Rifix ragasztógipszet. A panelek anyagában színezettek. A felület további festést, színezést nem igényel.  A panelek vághatóak, de a különleges minta miatt nem célszerű. Lehetőség szerint  a burkolásra szánt  falfelület egész paneleket tartalmazzon. 

A gipsz mint alapanyag, egy kedvelt és több területen is előszeretettel alkalmazott anyag az építőiparban. Ezt a sok jó tulajdonsággal rendelkező anyagot a mai modern belsőépítészet is megtalálta, így ma már nagyon sok helyen gyártanak belőle, különböző méretekben és mintákban, dekoratív falpaneleket, beltéri falburkolatokat.

A gipsznek több típusa is létezik, felhasználási területenként eltérő tulajdonságokkal. A falpanelek esetében a legjobb tulajdonsága, hogy egy könnyen alakítható anyag a gyártás során, a kész termék pedig egy kemény, sima felületű, részletgazdag falpanel! A világon nagyon sok cég gyártja, így webáruházunkban is jelenleg több mint 100 különböző gipsz falpanel kapható. A nagyobb súly miatt a szállítási költség magasabb, ezért elsősorban a környező országok gyártóinak a termékeit forgalmazzuk.

A gipsz falpanelekről:

A gipsz mint alapanyag, egy kedvelt és több területen is előszeretettel alkalmazott anyag az építőiparban. Régóta használják az épületdíszítésben, különböző stukkókat, díszítőelemeket gyártanak belőle. A korszerű felhasználása pedig a gipszkartonok alapanyagaként ismert, melyekből beltéri válaszfalak, tűzvédelmi burkolatok, szerelt álmennyezetek készülnek. Ezen kívül a szobrászok kedvelt anyaga is. Ezt a sok jó tulajdonsággal rendelkező anyagot a mai modern belsőépítészet is megtalálta, így ma már nagyon sok helyen gyártanak belőle, különböző méretekben és mintákban, dekoratív falpaneleket, beltéri falburkolatokat. A panelek mérete általában 50x50cm, 60x60xm, 70x70cm, 100x70cm, 100x80cm de ezektől eltérő méretek is léteznek. Az egy méternél nagyobb panelek ritkábbak, mert a nagy súly miatt nehezebb a szállítás, félő, hogy a panelek sérülnek szállítás során, illetve a felrakást is nehezítené a jelentős súly. Egy 60x60cm panel súlya 5-8kg, egy 100x80cm panel pedig 10-13kg is lehet. A gipsz falipanelek vastagsága 1-5 cm között változik, ez elsősorban mintától függ. Az 1cm-nél vékonyabb lapok nem szerencsések, mert nagyobb az esély a sérülésre, ami lehet repedés, vagy törés. A panelek színe fehér, jól festhető. A gipsz falpanelek forma öntéssel készülnek. A formákban megszilárdult, megkeményedett paneleket kiveszik, majd tovább szárítják. A nedves, nem megfelelően kiszáradt panelek sokkal sérülékenyebbek, szállításra, felrakásra alkalmatlanok még. Mivel a gipsz panelek forma öntéssel és nem pl. vákuum formázással készülnek, így a minta folyamatos, nincs megszakítva panelenként, mint például a cukronád, vagy műanyag falpaneleknél látható. Tehát a gipsz falpanelekkel egybefüggő dekor falfelületeket alakíthatunk ki. A panelek egymáshoz hézagmentesen illeszhetőek, az illesztések jól összecsiszolhatóak! Annyira, hogy nem látszanak! Persze ehhez jó szakember is szükséges! A gipsz panelek minden esetben tömörek, nem üregesek, mint esetleg más típusú falpanelek. Felrakásuk ragasztással történik, nagyobb méretű panelek esetében dűbelezéssel is kiegészítve. A dúbelek helye jól eldolgozható, nem láthatóvá tehető. Gipsz falpaneljeink szállítási ideje általában 2 hét. Megrendelés esetén a szállítás minden esetben közvetlenól a gyártótól a megrendelőig történik, nincs közbe iktatva a Kerma Design debreceni telephelye. Erre azért van szükség, hogy minél kevesebbet legyenek a panelek pakolva, csökkentsük a sélrülés esélyét. A fizetés így előre utalással történik. A gipsz falpaneleket azoknak ajánljuk, akik a minőséget tartják elsőnek! Ezek a típusú panelek általában magasabb árkategóriába tartoznak. Talán azért is, mert a mai napig kézzel készülnek, a gyártási folyamatok hosszabbak a csomagolás és a szállítás érzékenyebb és költségesebb. 

ELŐNYEI:

-folyamatos minta

-magas minőség

-tökéletesen illeszthető

-rengeteg minta

-több panel méret

-jól festhető

HÁTRÁNYAI

-magasabb ár

-a felrakás szakembert igényel (festő)

-nehezebb súly

HOL ALKALMAZHATÓ:

-beltérben

-tv falak

-nappali faldekoráció

-hotelek, intézmények

-irodákban

-hálószobákban

Falpanel webáruházunkban már több mint 100 különböző gipsz falpanel közül válaszhatsz számodra megfelelőt! Ide kattintva találod a paneleket:

LOFT DESIGN  ARTPANEL   DUNES    DECOLUX

Tovább

Új KERMA műbőr falpanel alakzatok!

A Kerma műbőr falpaneleket már több mint 8 éve gyártjuk és az évek alatt, már több ezer elégedett ügyfelünk otthonát díszítik falpaneljeink. Standard választékunk újabb mintákkal, alakzatokkal bővült!

Az általunk készített KERMA falpanelekből tv falak, ágyvégek, falvédők, előszobafalak és egyéb design faburkolat megoldások születtek. Eddig 5 különböző négyzet és téglalap formák voltak elérhetőek, de mostantól már két háromszög, egy hexagon és egy rombusz alakzat is rendelhető. 

A különböző alakzatokat úgy terveztük, hogy akár egymással is kombinálhatóak. Ennek és a több mint 100 különböző rendelhető műbőr választékunknak köszönhetően a variációs lehetőség szinte végtelen! Webáruházunkban megtekinthető és megrendelhetőek a dekorpanelek. Szívesen segítünk ingyenes tervezéssel és tanácsadással, valamint igénybevehető a szintén ingyenes online tervező programunk is, mellyel bárki megtervezheti saját falvédőjét, tv falát, ágyvégét, előszobafalát. 

Gyártási időnk 4-6 hét. Rendelést webáruházon keresztül, vagy e-mailben tudunk fogadni. Az elkészült falpaneleket GLS-el szállítjuk az ország bármely pontjára. A szállítási költség 20.000 felett ingyenes, alatta 1990Ft. 


Kerma műbőr falpanelek rendelhetőek akár bionemez bevonattal, vagy hamarosan elérhető lesz egy textil kollekciónk is.

Tekintsd meg itt a KERMA falpaneleket: KERMA

Ingyenes színmintákat is igényelhet a KERMA műbőrökből, melyeket postai úton küldünk.
Itt kérheti a mintákat: Ingyenes színminta

Kivitelezésük házilag is megoldható, nem szükséges hozzá szakember. A falpanelek rögzítése ragasztással történik. Minden esetben a műbőrpanelek hátát kell a ragasztóval bevonni, a falat, vagy egyéb burkolandó felületet nem kell kenni. Nem kell a panel teljes hátsó felületét bevonni ragasztóval, elegendő pontszerű ragasztást alkalmazni. Figyeljünk arra, hogy a panelek jól illeszkedjenek egymáshoz, figyeljünk a vízszintre, és a hézagokra. Ragasztás előtt győződjünk meg arról, hogy a burkolandó felület tiszta, sima és száraz. Amennyiben lehetséges távolítsuk el az esetleges kiállásokat, egyenetlenségeket. 

Felrakási útmutató: borpanel-felrakasi-utmutato.pdf

Felhasználási terület: A műbőrpanelek különlegessé tesznek minden teret, illetve még kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságukkal tovább növelik a komfortérzetünket. Bátran alkalmazhatjuk őket a lakás minden helyiségében az előszobától a hálószobáig. Nagyon jól mutat például ágyvégként, vagy előszobában, de nagyon hangulatos és meghitt hangulatot kölcsönöz hálószoba fal dekorációként is. Ezek a falburkolatok helyettesíthetik a megszokott festett falakat, tapétákat, posztereket. 

bőrpanelek tisztításához használhatunk száraz, vagy enyhén nedves törlőkendőt, kíméletes bőr- és bútorápoló szert. 

A műbőrpaneleknél az újdonság abban rejlik, hogy a 10 különböző alakzatban gyártott falpanellel számtalan minta kirakható és különleges, dekoratív falfelületeket kapunk a segítségükkel. A több méret mellé több mint 100-féle szín is párosul, így szinte végtelen számú a lehetséges variáció. 
A panelek alapesetben szivaccsal készülnek, de kérhetők szivacs nélkül vagy vastagabb szivaccsal is, így tovább fokozható a 3D-s hatás.

Egyedi méretű paneleket is legyártunk +25% felár ellenében.

Falpanel tervező programunk segítségével megtervezheti falvédőjét. Itt 5 standard falpanelünkből tud tervezni.

Illetve igényelhet INGYENES KIOSZTÁSI TERVET is. Írjon nekünk az info@kerma.hu email címre.

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA!  www.kerma.hu

#burkolatok #kerma #kermadesign  

 

Tovább

Mobil falburkolat megoldás KERMA falpanelekből!

Ha a falburkolatokról esik szó, akkor az biztos, hogy a mobilitás, vagyis az áthelyezhetőség nem az elsődleges szempont, vagy tulajdonság. Velük szemben az elvárás, hogy fixen, masszívan álljanak a falon és persze jól mutassanak! De mi van akkor, ha ez mégis megoldható és a kedvenc faldekorációnkat áthelyezhetjük egy másik falra, vagy idővel magunkkal is vihetjük egy új lakásba, mint bármelyik bútorunkat, berendezési tárgyunkat?!

Ha a falburkolatokról esik szó, akkor az biztos, hogy a mobilitás, vagyis az áthelyezhetőség nem az elsődleges szempont, vagy tulajdonság. Velük szemben az elvárás, hogy fixen, masszívan álljanak a falon és persze jól mutassanak! De mi van akkor, ha ez mégis megoldható és a kedvenc faldekorációnkat áthelyezhetjük egy másik falra, vagy idővel magunkkal is vihetjük egy új lakásba, mint bármelyik bútorunkat, berendezési tárgyunkat?!

Igen, létezik ilyen falburkolat! Bemutatjuk, hogy melyik falburkoló panel típus ez, és miként oldhatjuk meg a mobilitást! 

Nagyon sok falburkolat létezik, sokféle anyagból, mindenféle design, méret- és szín variációban. A falburkolatok 99%-a fixen van rögzítve közvetlenül az adott falra, mely általában ragasztással történik. Nagyon ritka a közvetett rögzítés, vagyis nincs valamilyen hordozó felület, hanem egyből a falra kerülnek a panelek. Az áthelyezhetőséget pont egy hordózófelülettel tudjuk elérni! Lássuk akkor, hogy erre mi és milyen falpanel alkalmas!

Ha egy falburkolat nem csak jól mutat a falon, hanem plusz funkciója is van, akkor az már több mint falpanel! Ez pedig nem más, mint a KERMA műbőr falpanelek! Ezekből a különböző méretű és több mint 100 színben kapható panelekből falvédők, tv falak, előszoba faldekorációk és ágyvégek alakíthatóak ki! Most egy ágyvégen mutatjuk be, hogyan tudjuk mobillá tenni falburkolatunkat!

Kerma falpanelek mellett egy hordozóra lesz szükségünk, melyre a legjobb választás egy natur bútorlap. Azért elegendő a natúr felület, mert olcsóbb is mint a felületkezelt, vagy fóliázott kivitel és ez jobb tapadást biztosít a paneleknek is. Valamint mivel a panelek mögött van, így nem látszik belőle semmi, így kár lenne egy drágábbra költeni! A natúr bútorlapok közül a 18 mm vastag lesz a megfelelő. Ez azért jó, mert nem annyira nehéz, mint a vastagabb verziók, illetve a faldekorációnkat, jelen esetben az ágyvégünket igény esetén LED világítással is kiegészíthetjük, vagyis egy led szalaggal körbe futtathatjuk. A 18 mm-s vastagság pont ideális a led szalag szélességéhez. 

A bútorlap mérete körben minden oldalnál, mindig legyen 2-3 cm-el kisebb, mint az adott faldekorációnk, így ezt a panelek eltakarják és itt lesz elegendő hely a led világításhoz, ha azt is szeretnénk. 

Nézzük a felrakást! 

Elsőként a hordozót, vagyis a natúr bútorlapot kell majd a falra helyezni. Ehhez meg kell határozni a faldekoráció helyzetét. Mivel a bútorlap 3-3 cm-el kisebb mint a teljes dekorációnk, így azt a kívánt helyzettől 3 cm-el magasabbra kell majd helyeznünk, ha alulról kezdjük a jelölést. Természetesen kezdhetjük felülről is a jelölést, így akkor 3 cm-el lentebbre kerül a bútorlap. A magasságot jelöljük be a falon egy ceruzával. Vízmérték segítségével húzzunk ceruzával egy vonalat, erre a vonalra “helyezzük” majd a bútorlapot. 

A bútorlap 4 sarkánál 5-5 cm-rel beljebb fúrjunk egy-egy lyukat. Emeljük a bútorlapot a falhoz és a 4 lyukon keresztül jelöljük meg a falon a lyukak helyzetét. Ha kész, tegyük le a bútorlapot és fúrjuk ki a falon a 4 lyukat. Helyezzük bele a tipliket. A csavarok hosszúságának kiválasztásánál figyeljünk arra, hogy a bútorlap 18 mm vastag, így ezzel is számoljunk. Ha ezzel megvagyunk, akkor csavarozzuk fel a bútorlapot a falra és kezdjük el a paneleket felragasztani a bútorlapra a 4 szélső (sarkok) kivételével. Ügyeljünk arra, hogy a panelek 3cm-el túl érjenek a bútorlaptól, hiszen az ennyivel kisebb, mint az adott dekoráció. A panelek ragasztásához mi Soudal T-rex ragasztót ajánlunk. Nekünk ez vált be az elmúlt 9 év alatt! A panelek hátára diónyi pöttyökben kell a ragasztót felvinni. A pöttyök száma a panelek méretétől függ. A Kerma falpanelek standard méretei és a szükséges diónyi ragasztó “pöttyök” száma: 12.5x12.5cm,(1 pötty) 12.5x25cm,(2 pötty) 25x25cm,(4 pötty) 25x50cm,(6 pötty) 50x50cm (9 pötty)

Ha kész vagyunk a panelek felragasztásával, akkor a 4 szélső panelt öntapadós ragasztószalaggal, vagy öntapadós tépőzárral rögzítsük a helyére. Erre azért van szükség, hogy ha leszeretnénk csavarozni a faldekorációnakat, akkor azt így könnyen megtehessük! 

Ilyen egyszerű a mobil falburkolat megoldás! Reméljük, hogy ezzel az ötlettel segíthettünk abban, hogy ha a falburkolatokra gondolunk, akkor az áthelyezhetőség is egy újabb szempont legyen a választáskor! 

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA!

Ajánlott oldalunk még:  www.falpanelek.hu

Tovább

Falvédők KERMA műbőr falpanelekből

Akárhogy is, de mára a falvédő "gyártás" nem igazán tartott tempót a lakberendezéssel. Az üzletekben nem nagyon találunk mai, modern és valóban jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező falvédőt. Pedig igény bizonyára lenne rá, és nem csak a gyerekszobák falain!


Nem kell félni a hideg falaktól! Egy praktikus falburkolat megoldással, mely kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik, dekoratív falvédőt alakíthatunk ki. Ez nem más,mint a Kerma textilbőr falpanelek!

falvédő nem egy új dolog. Már igen régóta használunk, különböző anyagokból készített falvédő megoldást a hideg ellen. Elsősorban gyerekszobák falait díszítette, -sok esetben házilag készített- falvédő, ami általában különböző anyagokból összevarrt vagy steppelt, vatelinnel bélelt dekoráció volt. De készült horgolással, vagy suba technikával is rengeteg mára már kultikus, vagy éppen giccses mintával ellátott falvédő. A kézi munkák mellett, megjelentek a különböző mű gobelin alkotások is, szintén sok-sok érdekes témában. Majd a modern nyomtatott padlószőnyeg megjelenésével nem egy gyerekmintás -akár autópályás mintával- méretre szabott, szőnyeg darab végezte a falon! Akárhogy is, de mára a falvédő "gyártás" nem igazán tartott tempót a lakberendezéssel. Az üzletekben nem nagyon találunk mai, modern és valóban jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező falvédőt. Pedig igény bizonyára lenne rá, és nem csak a gyerekszobák falain!Ezt a hiányt pótolja a Kerma Design által gyártott műbőr falpanelek, melyek tökéletesen alkalmasak falvédőnek is. A panelek 10 méretben készülnek, 100 különböző színben és mintában. A standard méretek mellett egyedieket is gyártanak, illetve a 100 szín felett még egyedi nyomtatott paneleket is rendelhetünk, akár kedvenc fotónkról is!

panelek felrakása házilag is megoldható. Az alap Kerma falpanelek ragasztással rögzíthetőek az adott falra. A rendeléshez egy méretet kell megadnunk a gyártónak. A panelek rakhatóak az ágy teljes hosszában, vagy csak a fejrészhez, illetve akár "L" alakban is. A variáció szinte végtelen a több méretnek és a sok színnek köszönhetően. Az azért elmondható, hogy általában egy falvédő 1-3 panel méretből és 1-4 szín kombinálásával rakható ki dekoratívan. Persze alkalmazhatunk csak egy színt és egy méretű panelt is ízlés szerint. A műbőr paneleket egyenként kell felragasztani a falra. Érdemes a felrakást fentről lefelé és balról jobbra végezni. A pontos munka végett mindig használjunk vízmértéket, hogy a vízszintet tartani tudjuk. A ragasztáshoz a Soudal T-Rex ragasztót ajánlja a gyártó. Ezt a ragasztót kinyomópisztollyal lehet használni. A ragasztóból kb. cseresznye nagyságú pöttyöket hordjunk fel a panel hátuljára. A pöttyök sűrűségéről pedig annyit, hogy egy 25x25cm panelre 4-5 pötty, egy 12,5x12,5cm panelre pedig 1-2 pötty elegendő. Minden esetben csak a panelt kell beragasztózni. A fal legyen por- és cseppmentes.

Kerma Design új, hamarosan kapható másik falvédő és ágyvég terméke a 40x40cm és 40x30cm méretű, 6cm vastag, szivacsos, egymáshoz rögzíthető és könnyen a falra akasztható falpanelek. Ennek a típusnak az előnye lehet, hogy könnyebb a felrakás, mivel nem kell ragasztani, illetve bármikor leszedhető és máshová áthelyezhető a termék. A hamarosan kapható falvédő panelek szintén mind a 150 különböző színben rendelhetőek majd, illetve különböző dekoratív, művészi nyomtatott verzió is lesz.

Mindenképpen elmondható, hogy a Kerma falpanelek egy nem csak gyerekszobába rakható, sokak által kedvelt és egyre elterjedtebb falvédő megoldás. 

 

Tovább