Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

falpanel-kerma

blogavatar

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA! Design falburkolat megoldások!

Utolsó kommentek

Bemutatjuk: SLATE-LITE ultravékony kőburkolatok

Hajlítottál már meg követ? Neked van már kőlámpád? És világító kőfalad vagy kőpadlód, esetleg világító kőmennyezeted? Ultravékony kőszeletek, mely 100%-ban természetes kő!

Alaptermékünk a Slate-Lite, mely valódi terméskőből készült ultravékony, ultrakönnyű burkolat, de kialakítása alapján nevezhetnénk akár burkoló-lemeznek, furnérnak is.

Slate (pala) nevet azért kapta, mivel legelőször kizárólag palakőből készültek ezek azultravékony burkolatok. Az évek alatt újabb és újabb kőzetek kerültek kerültek akínálatba. Mára már igen széles szín és kőzetfajtából lehet választani a palakőzettől a mészkőn és a homokkőn át a márványig. Anyacégünk folyamatos innovációkkal kísérletezik további új kőzetek feldolgozására. A Lite utónév burkolatunk vékonyságát, könnyűségét, könnyedségét hivatott sugallni.

Slate-Lite termékek valódi, természetes kőzetek felületi rétegének a leválasztásával jöttek létre. Egy speciális ragasztástechnikai eljárás során leválasztott 0,1-1,4 mm vastagságú természetes mészkő, homokkő, agyagpala vagy csillámpala réteg képezi a Slate-Lite termékek felső rétegét. A hátoldala szálerősített műgyanta és üvegszál valamint különböző ragasztók keveréke, ami megfelelő szilárdságot, formastabilitást és tartósságot biztosít. Slate-Lite termékek felülete, mintázata nem mesterségesen előállított, vagy reprodukállt kőfelület, mint a hagyományos járólapok, vagy csempék beállított, állandó struktúrával, mintázattal, vagy színárnyalattal ellátott felülete, így a Slate-Lite termékek színei, mintázatai laponként eltérőek, nincs két azonos lap valamint színben, árnyalatban, mintázatban eltérhetnek a kiállítási daraboktól, vagy a katalógusban látott fényképektől.

Slate-Lite burkolatok a valódi terméskőzetek eredeti felületéről kerültek milliméterenként lefejtésre. Speciális réteglefejtő eljárásunknak köszönhetően az évmilliók alatt kialakult eredeti kőzetstruktúrát és mintázatot kapjuk vissza burkolataink felületén, rétegenként folyamatosan változva, ahogy kialakultak a színfolyások, kőzetelmozdulások. Ebből adódóan lehetetlen két egyforma mintázatot kapni, tehát nincs mintázat ismétlődés, maximum az egymás után leválasztott rétegek hasonlíthatnak egymásra, követve a milliméterenkénti lefejtést, ahogy sorra, felszínre kerülnek a következő rétegek, amik lerakódtak, kialakultak az évezredek, évmilliók folyamán. Kőzet fajtánként a megjelenés állandó, de mivel a kőzetek természetes anyagok, szín- és árnyalatbeli különbségek előfordulhatnak, akár egy rendelésen belül is.

Kőzetfajtától függően, az erezet és a rétegleválások vastagsági eltéréseket is eredményeznek, ezzel adva a természetes szépségét burkolatainknak.

A Slate-Lite burkolatunk négy változatban érhető el:

- Slate-Lite: Az eredeti alapburkolat, mérsékelten hajlítható, extrém ellenálló.

Jelenleg 4 különböző kőtípusban és 32 színben forgalmazzuk. Kis méretben és nagyméretben is rendelhető a méret/szín-táblázat szerint. Kültéren, beltéren, konyhában, vízeshelyiségben valamint megfelelő felületkezelés alkalmazása mellett járólapként is használható. Súlya átlagosan 1,5 kg/nm vastagsága 1,5-2 mm.

- Translucnet: A fényáteresztő változat, mérsékelten hajlítható, extrém ellenálló.

Jelenleg 22 színben forgalmazzuk. Kisméretben és nagyméretben is rendelhető a méret/szín-táblázat szerint. Kültéren és beltéren is használható, hátulról átvilágítható, rendkívül dekoratív, látványos. Súlya átlagosan 1,5 kg/nm, vastagsága 1,5-2 mm.

- Ecostone: Az extrém hajlítható változat, kárpitozásra, varrásra, bútorgyártásra.

Jelenleg 23 színben forgalmazzuk.. Kis méretben és nagy méretben is rendelhető a méret/szín-táblázat szerint- Beltéren használható, 3D tárgyak, bútorok, nyílászárók burkolásához kiváló, díszléc, oszlop burkolásra Súlya átlagosan 0,8 kg/nm vastagsága nagyjából 0,8 mm. 

- EcoStone Translucent: Az extrém hajlítható és fényáteresztő változat, varrható Jelenleg 8 fajta színben forgalmazzuk. Kis méretben rendelhető a méret/szín-táblázat szerint. Beltéren használható, megvilágított 3D tárgyak burkolásához kiváló, lámpabúra stb. Súlya átlagosan 0,8 kg/nm vastagsága nagyjából 0,8 mm. 

Felhasználás

A Slate-Lite könnyű-burkolatok könnyű súlyuknak és rugalmasságuknak köszönhetően szinte bárhol felhasználhatók: fal, mennyezet, beltéri felületek, bútor, kültéri felületek, kültéri homlokzatok, járófelületek, sőt épületek olyan függőleges felületeinek burkolása, melyeket korábban alkalmatlannak tartottak kőborításhoz súly és illesztési problémák miatt, mint például szigetelt homlokzat, vagy íves felület. termék alkalmas:

- építészeti bel- és kültéri alkalmazásokra (fal, homlokzat, lábazat)

- bútoripari alkalmazásokra (ajtók, szekrények, szegély és hátfalborítás).

- belsőépítészeti megoldásokra (konyhák, fürdőszobák, padlók).

- dizájn és látvány elemek számára (lámpák, világítástechnika, dísztárgyak, dekorációk).

A Slate-Lite könnyű-burkolatok a vékonysága és lágysága miatt nem javasolt fokozottan igénybevett ipari/irodai padló vagy munkafelületek burkolásához. Általános magán használatú padlóburkolás és konyhai munkafelületek alkalmazása során a járófelületet, illetve a fokozottabban igénybevett felületeket célszerűen felületkezeléssel keményíteni kell. Az eljárásról érdeklődjön a magyarországi Slate-Lite képviselet munkatársainál.

Slate-Lite termékeket javasolt kellő szakmai felkészültséggel, gyakorlattal feldolgozni, a későbbi burkolat leválási problémák kiküszöbölése, illetve a nem megfelelő feldolgozásból adódó esztétikai hibák kizárása miatt, mint ahogyan más gyártó burkolatait is gyakorlott szakemberek végzik

Amennyiben a megrendelő mégis kellő ambíciót és szakértelmet érez arra, hogy elképzeléseit sajátkezüleg, vagy saját kivitelezője által szándékozza megvalósítani, egyedileg ogja a Slate-Lite termékeinket feldolgozni, beépíteni, a feldolgozáshoz az alábbi információkkal nyújtunk segítséget.

Az alábbi információk laboratóriumi vizsgálatok, és próba megmunkálások alapján kerültek összeállításra, termékeink nemzetközi minősítésekkel rendelkeznek, de az ajánlott technikák és anyagok alkalmazása nem garantálja a tökéletes végeredményt, mivel a nem megfelelően elvégzett munkafázisok, a be nem tartott technológiák hibáiból eredő problémákra nem nyújt garanciát. 

Vágás, megmunkálás

A termékek megmunkálására bármilyen szokványos megmunkáló, vagy akár barkácsoló eszköz is használható, így burkolataink vágókoronggal vághatók, fúrhatók, marhatók, darabolhatók, hajlíthatók, préselhetők stb. A termékek faipari gépekkel is megmunkálhatóak. Ipari feldolgozás esetén gyémántszerszámok használata ajánlott.

Alapfelületek

A Slate-Lite burkolatok felvihetőek MDF vagy HDF lapokra, habszivacs lapokra, melaminra, betonra, téglára, vakolt falakra, szárazfalazatra, lemezelt fatáblákra, természetes fafelületre, fém, akril és más műanyag lemezekre, de minden esetben a megfelelő ragasztóanyagot és ragasztási technológiát kell alkalmazni. 

Tisztítás és ápolás

A Slate-Lite könnyű-burkolatok rakása és fugázása során nem maradhat ragasztó vagy fugázó anyag a felületeken. Ha ez mégis megtörténne, akkor padlótisztító vagy cement-fátyol-eltávolító terméket használjon (nagyon felhígított állapotban, rövid hatóidő alkalmazása és előzetes próba elvégzése mellett). A beépítés során ragasztóval vagy egyéb anyaggal szennyeződött palakövek tisztításához a Slate-Lite Special Cleaner-t ajánljuk. Olaj- és zsírfolt eltávolítására intenzív tisztítószerek használata javasolt. A Slate-Lite Ake-mi Stain Remover termék legrövidebb időn belüli használatát javasoljuk.

A fenti palaréteg-kezelési műveletek csak a felület teljes kiszáradása után végezhetők el, mivel a könnyű-burkolat alakváltozásra hajlamos a kötés ideje alatt is. A felrakott Slate-Lite burkolat védelméről feltétlenül gondoskodni kell, hiszen a kvarctartalmú építőanyag-maradványok (homok, beton) megkarcolhatják a lágy, sötét- vagy intenzív színű agyagpala felületű kőfurnér anyagot (agyagpala felületű). A felületi karcokat könnyedén eltüntetheti, ha egy puha ronggyal a felületet megdörzsöli.

Minden típusú természetes kőfelületet, az impregnáltakat is beleértve, beltérben ajánlott rendszeresen tisztítani egy megfelelően nedvesített puha eszközzel. Használjon vízzel hígított terméskő tisztító és ápolószert! Ehhez a Slate-Lite Care Cleaner terméket ajánljuk, amelyekkel egyidejűleg lehet tisztítani és ápolni a palafelületet, amely így nem károsul és a rendszeres használat során szebb és telítettebb színűvé válik.

Fontos: Ne használjon lúgos jellegű káliumszappanokat, súrolóporokat, savas tisztító vagy erős zsíroldószereket! A savtartalmú tisztítószerek megtámadják a kőfelület csillogását és matt részek keletkeznek – az erősen lúgos vagy az erős zsíroldószerek nem használhatók állandó tisztításra.

Tovább

Modern előszobafal ötletek KERMA falpanelekből

Egy lakásba, otthonba lépve, amit elsőként megpillantunk valamilyen előtér, fogadó rész, vagy előszoba. Az első benyomás fontossága, talán nem csak az embereknél, de az otthonunkra is igaz lehet. Nem árt, ha az első pillantások az otthonunkba, egy dekoratív, rendezett, praktikus enteriőr benyomását keltik. Ebben segít ötletes megoldásokkal a KERMA műbőr falpanelek!

Egy előszoba  általában otthonunk egyik legkisebb és legkevésbé használt területe, mégis a funkcionalitás mellett  fontos a design is. Méretétől függetlenül minden belépőt itt fogadunk, ez az a hely, ahol a hozzánk érkezőt beljebb invitáljuk otthonunkba, illetve mi magunk is minden nap ide érkezünk haza.  Az előszobában való tartózkodás kimerül az öltözés utolsó mozzanataiban, mint kabát, vagy cipőnk le- és felvétele, vagy a hozzánk érkezők fogadása.  Egy előszobában megoldást kell találni cipőink és egyéb felsőruházatunk tárolására, tehát nem árt egy jó cipős szekrény, fogas és a komfortosság jegyében egy ülőke és egy tükör.  Ezek a bútorok készen vásárolhatók, vagy egy jó asztalossal méretre gyártható. Mi abban nyújtunk különböző ötleteket és segítséget, hogy miként lehet még egyedibbé, trendibbé varázsolni előszobánkat!

KERMA falpanelek különböző, vagyis több mint 100 féle műbőrből készülnek. A műbőr jól tisztítható, tartós anyag, ami mindenképpen előnyös az előszobára nézve is. Műbőreink 3 kategóriába vannak rendezve ár és minőség szerint. Mi ezt a 3 kategóriát BRONZ-SILVER-GOLD néven neveztük el. Falpaneljeink 5 standard méretben készülnek, de bármilyen egyedi méretet is legyártunk az igényeknek megfelelően. A könnyebb választást INGYENES műbőr színminta kéréssel segítjük. Az alábbi linkre kattintva kérheted a KERMA műbőr mintákat: INGYENES MINTA 

zt mindenképpen elmondhatjuk, hogy nagyon sok előszobafal megoldást készítettünk már, de mindegyik más és más volt. Nagyon sok képet és ötletet találsz Facebook oldalunkon,mely biztos inspirálni fog téged! Ha van már ötleted és elképzelésed, akkor írd meg nekünk és mi segítünk a megvalósításban. Ingyenes tervezéssel, vagy akár helyszíni felméréssel segítjük a választást, így lesz az ötletedből valóság, vagyis kész termék, KERMA előszobafal dekoráció!

Munkánk során nagyon sokféle előszobafal dekorációt készítettünk már. Voltak kisebb, egyszerűbb, néhány panelből állók, vagy akár fogasokkal, tükörrel kombinált, cipős ülőkével kiegészített megoldások is. Készült már dekoráció modern, vagy klasszikusabb enteriőrbe is, csillogó, fémes műbőrökből, vagy akár egyedi, nyomtatott műbőrökből is, mely nem előszobafalként, hanem önálló műalkotásként díszítette a falat. Az egyediség, egyedi megoldásokat is jelent, így minden munkánkat egyedi árajánlat és tervek előzik meg, egyezetve megrendelőinkkel.

Ha Te is szeretnél egyedi előszobafal megoldást, írj nekünk, kérj ajánlatot! 

 

kerma előszoba faldekoráció
 


Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA! #falpanel #falburkolat

https://pvcpanel.hu/gyik-35

 

Tovább

Falvédő ötletek!

Nincs többé hideg fal! A praktikus és dekoratív falburkolatok közül az egyik legsokoldalúbb és legötletesebb a KERMA műbőr falpanelek. Egyik legelterjedtebb felhasználási területe a különböző színű és méretű panelekből rengeteg variációban kialakítható falvédők.

Nincs többé hideg fal! A praktikus és dekoratív falburkolatok közül az egyik legsokoldalúbb és legötletesebb a KERMA műbőr falpanelek. Egyik legelterjedtebb felhasználási területe a különböző színű és méretű panelekből rengeteg variációban kialakítható falvédők.


A falvédők használata nem új dolog, de a KERMA műbőr falvédők mégis újdonságnak számítanak ebben a kategóriában! Amivel eddig találkozhattunk, azok különböző kézi- vagy gépi szőnyegek, szőttesek, patchwork- vagy gobelin technikával készült falvédők. Ezek nagy része kissé elavult, nehezen tisztítható, nem igazán tartós és modern megoldások!

 A KERMA falvédők előnye a széles szín és méretválaszték, az óriási variációs lehetőség, a könnyű felrakási lehetőség akár házilag is, a könnyű tisztíthatóság, és a hő- és hangszigetelő tulajdonság! Jelenleg több mint 100 különböző színből és mintából lehet választani, az 5 különböző panel méretből pedig számtalan minta rakható ki, variálva egymással a különböző színeket és paneleket, saját ízlésünknek megfelelően! A panelek 2cm vastagok, 1cm faforgácslapból és 1 cm vastag szivacsból állnak, műbőr bevonattal. A felrakás gyorsan kötő, vizes bázisú ragasztóval történik, a végeredmény pedig egy tartós, praktikus és modern falvédő!

 Hogyan rendelj tőlünk falvédőt?

A rendelés legegyszerűbb módja, ha választasz a kész falvédőink közül az alábbi linkre kattintva: KERMA falvédők. Itt egy folyamatosan bővülő választékot találsz 200x75cm méretben, 12 különböző színű műbőrből kialakított mintákban. Ha szeretnéd a színeket élőben is látni megrendelés előtt, akkor KLIKK ide, az INGYENES műbőr színmintákért: Kérem a mintákat!

Ha a webáruházunkban található 12 színtől eltérő színt szeretnél, akkor arra is van lehetőség, hiszen a választékunk több mint 100 különböző színű és mintájú műbőrt tartalmaz! A kipostázott minták között, biztosan megtalálod a neked megfelelő színt!

KERMA falvédő kategóriában található termékek az 5 alap panel méretre tervezett falvédőket tartalmazza. Az alábbi 5 panel méretben gyártunk falpaneleket: 12,5x12,5cm, 12,5x25cm, 25x25cm, 25x50cm és 50x50cm. Természetesen, van lehetőség a 200x75cm mérettől, eltérő méretben is falvédőt rendelni, az 5 standard panelekből kialakítva, vagy akár azoktól eltérő, egyedi méretű panelekből.

 Egyedi méretű falvédőt szeretnél?

Írd meg nekünk, hogy milyen méretben, milyen színekből és körülbelül milyen arányú és méretű panelekből szeretnél falvédőt és segítünk neked a tervezésben! Ingyenes tanácsadással és kiosztás tervekkel állunk rendelkezésedre! Általában 2-5 különböző tervet készítünk, melyet e-mailben elküldünk neked!  A kapott tervek alapján, van lehetőséged dönteni, vagy akár további terveket, vagy változtatásokat kérni! Ha meg van a megfelelő minta, akkor adunk rá árajánlatot. Újdonság a nyomtatott műbőr panelekből álló, falvédő megoldásunk is! Akár hozott fotó, vagy kép alapján is készítünk, egyedi nyomtatott falvédőket. Bármilyen témában, vagy kategóriában. A nyomtatott falvédők egységesen 12,5x12,5cm, vagy 25x25cm méretű panelekre készül.

Nagyon dekoratív megoldás még a LED világítással kiegészített falvédők. Ebben az esetben a falpanelek nem közvetlenül a falra, hanem egy szélességében kisebb, fa hordozóra vannak rögzítve. Így lehetőség van LED csík elrejtésére, annak kialakítására.

 Rendelni szeretnél?

Ha az ajánlatunk megfelel, akkor e-mailben adhatod le a megrendelést nekünk. Gyártási időnk kb 4-6 hét szokott lenni. A szállítást a GLS partnerünkkel végezzük. A megrendelés elkészültéről és a szállítás napjáról mindig tájékoztatunk e-mailben! A fizetés standard falvédők esetén utánvétellel, egyedi megrendelés esetén pedig 50% előleggel történik.

 

PRAKTIKUS, DEKORATÍV, HŐSZIGETELŐ, HANGSZIGETELŐ, KÖNNYEN FELRAKHATÓ, TISZTÍTHATÓ, TÖBB MINT 100 SZÍN, EGYEDI MÉRETBEN IS! 

Tovább

Képes vagy -dekorálás kattintásokból!


Van egy kellemetlenül üres falfelületed?


A családi albumba már nincs hely, ezért úgy gondolod, hogy a falon jobban mutatna? Készült egy fantasztikus fotósorozat, amelyet vétek lenne nem megmutatni a látogatóknak? A gyerekszobát rengeteg vidám képpel tudod elképzelni csak?

Szeretnéd valamivel feldobni az otthonod? Üresek a falak? Szerencsére erre vannak praktikus módszerek, amelyek sokkal ötletesebbek, mint néhány
falba fúrt portré.

Rétegezz!

Ebben igazán megtudjuk csillogtatni a stílusunkat és a kreatív énünket is - különböző keretek, fekete-fehér fotók és színesek, kicsi keretek és nagyok, kerek vagy szögletes : egymás mögé, levegősen helyezett keretek igazán mesés látványt tudnak nyújtani!
Ne is próbáljunk tökéletességre törekedni, ebben az a szép, hogy olyan szétszórt és mégis művészi! Jól mutat a bejárati ajtónál álló szekrényen, a nappaliban a kandalló felett, de a hálószobában is!
Ha viszont szeretnénk mégis valami egységet csempészni a művészi káoszba, a képek legyenek ugyanazzal a filterrel utólag retusálva, vagy legyenek fekete-fehérek.

Mesélj képekkel

Ez főleg a gyerekszobák egyik kedvenc eleme ahol nemcsak az édes kisbabáról vagy a felcseperedő kis totyogóról vannak fotók, hanem bizony a kedvenc mesehőseiről, édesen megrajzolt állatkáiról is. Ha a szobának vannak vezérszínei, akkor a kereteket egyszerűen ilyenre festhetjük, hogy még autentikusabb hatást adjon - ha van egy kedvenc grafikusunk,
illusztrátorunk érdemes tőle beszerezni a gyermek kedvenc figuráit - feldobja a szobát és sok kedves pillanatot ad majd - nem beszélve anya és apa kreativitásáról akik fantasztikus meséket tudnak szőni ezekből az aranyos grafikákból!

Remekműveket a nappaliba

Nyilván nem várhatjuk el, hogy minden otthon falán ott lógjon egy eredeti Da Vinci vagy épp Van Gogh alkotás, de sok-sok feltörekvő művész van, akire érdemes odafigyelnünk és nyomatot rendelnünk tőlük! Ez sokkal olcsóbb megoldás és mellette pedig támogatjuk is a művészt - ezeket a plakátokat, nyomatokat a nappali, hálószoba és dolgozószoba falára is
tehetjük - válasszunk hozzá stílusában illő keretet és voilá! A hatás semmiképp nem marad el. Ha pedig igazán különleges dologra vágyunk, egy igazi, festett vagy digitálisan festett portré, családi kép teheti elbüvölővé és utánozhatatlanná az összhatást.

Zsinegre fel!

Az egyik kedvenc módszerünkhöz nem kell más, csak néhány fa ruhacsipesz, egy méretre vágott zsineg és rengeteg polaroid fotó! Ha nincs polaroid gépünk akkor sem kell kétségbeesni - sok online képszerkesztő program már rendelkezik ezzel a kerettel, illetve pár ügyes kattintással a már meglévő képeinkből varázsolhatunk polaroidot. Egy kis led világítást is adhatunk hozzá a hatás kedvéért - ezzel a módszerrel garantáltan minden vendég végignézi a polaroid válogatásunkat!

Bárhogy is választunk, mindegyik megoldással csak nyerhetünk.
Elő a fényképalbumokkal!

Ha pedig a Kerma webáruházból szeretnél választani, akkor erre is tudunk megoldást! Fotóidból, vagy kedvenc képeidből készítünk Neked nyomtatott műbőr falpaneleket, melyekből különleges faliképek készülnek! Az elkészült dekoráció, akár mobil panelek is lehetnek, ha nem közvetlenül a falra ragasztod, hanem mondjuk egy vékonyabb bútorlapra. Másik ajánlatunk pedig a Hexart falpanelek, melyek hexagon (hatszög) alakú falpanelekből álló faldekoráció. Itt is van lehetőség saját fotóidból elkészteni a dekorációt. A tervezés ingyenes, kérj ajánlatot tőlünk! 

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA!  Design falburkolatok, modern falburkoló panelek

Tovább

Mobil falburkolat megoldás KERMA falpanelekből!

Ha a falburkolatokról esik szó, akkor az biztos, hogy a mobilitás, vagyis az áthelyezhetőség nem az elsődleges szempont, vagy tulajdonság. Velük szemben az elvárás, hogy fixen, masszívan álljanak a falon és persze jól mutassanak! De mi van akkor, ha ez mégis megoldható és a kedvenc faldekorációnkat áthelyezhetjük egy másik falra, vagy idővel magunkkal is vihetjük egy új lakásba, mint bármelyik bútorunkat, berendezési tárgyunkat?!

Ha a falburkolatokról esik szó, akkor az biztos, hogy a mobilitás, vagyis az áthelyezhetőség nem az elsődleges szempont, vagy tulajdonság. Velük szemben az elvárás, hogy fixen, masszívan álljanak a falon és persze jól mutassanak! De mi van akkor, ha ez mégis megoldható és a kedvenc faldekorációnkat áthelyezhetjük egy másik falra, vagy idővel magunkkal is vihetjük egy új lakásba, mint bármelyik bútorunkat, berendezési tárgyunkat?!

Igen, létezik ilyen falburkolat! Bemutatjuk, hogy melyik falburkoló panel típus ez, és miként oldhatjuk meg a mobilitást! 

Nagyon sok falburkolat létezik, sokféle anyagból, mindenféle design, méret- és szín variációban. A falburkolatok 99%-a fixen van rögzítve közvetlenül az adott falra, mely általában ragasztással történik. Nagyon ritka a közvetett rögzítés, vagyis nincs valamilyen hordozó felület, hanem egyből a falra kerülnek a panelek. Az áthelyezhetőséget pont egy hordózófelülettel tudjuk elérni! Lássuk akkor, hogy erre mi és milyen falpanel alkalmas!

Ha egy falburkolat nem csak jól mutat a falon, hanem plusz funkciója is van, akkor az már több mint falpanel! Ez pedig nem más, mint a KERMA műbőr falpanelek! Ezekből a különböző méretű és több mint 100 színben kapható panelekből falvédők, tv falak, előszoba faldekorációk és ágyvégek alakíthatóak ki! Most egy ágyvégen mutatjuk be, hogyan tudjuk mobillá tenni falburkolatunkat!

Kerma falpanelek mellett egy hordozóra lesz szükségünk, melyre a legjobb választás egy natur bútorlap. Azért elegendő a natúr felület, mert olcsóbb is mint a felületkezelt, vagy fóliázott kivitel és ez jobb tapadást biztosít a paneleknek is. Valamint mivel a panelek mögött van, így nem látszik belőle semmi, így kár lenne egy drágábbra költeni! A natúr bútorlapok közül a 18 mm vastag lesz a megfelelő. Ez azért jó, mert nem annyira nehéz, mint a vastagabb verziók, illetve a faldekorációnkat, jelen esetben az ágyvégünket igény esetén LED világítással is kiegészíthetjük, vagyis egy led szalaggal körbe futtathatjuk. A 18 mm-s vastagság pont ideális a led szalag szélességéhez. 

A bútorlap mérete körben minden oldalnál, mindig legyen 2-3 cm-el kisebb, mint az adott faldekorációnk, így ezt a panelek eltakarják és itt lesz elegendő hely a led világításhoz, ha azt is szeretnénk. 

Nézzük a felrakást! 

Elsőként a hordozót, vagyis a natúr bútorlapot kell majd a falra helyezni. Ehhez meg kell határozni a faldekoráció helyzetét. Mivel a bútorlap 3-3 cm-el kisebb mint a teljes dekorációnk, így azt a kívánt helyzettől 3 cm-el magasabbra kell majd helyeznünk, ha alulról kezdjük a jelölést. Természetesen kezdhetjük felülről is a jelölést, így akkor 3 cm-el lentebbre kerül a bútorlap. A magasságot jelöljük be a falon egy ceruzával. Vízmérték segítségével húzzunk ceruzával egy vonalat, erre a vonalra “helyezzük” majd a bútorlapot. 

A bútorlap 4 sarkánál 5-5 cm-rel beljebb fúrjunk egy-egy lyukat. Emeljük a bútorlapot a falhoz és a 4 lyukon keresztül jelöljük meg a falon a lyukak helyzetét. Ha kész, tegyük le a bútorlapot és fúrjuk ki a falon a 4 lyukat. Helyezzük bele a tipliket. A csavarok hosszúságának kiválasztásánál figyeljünk arra, hogy a bútorlap 18 mm vastag, így ezzel is számoljunk. Ha ezzel megvagyunk, akkor csavarozzuk fel a bútorlapot a falra és kezdjük el a paneleket felragasztani a bútorlapra a 4 szélső (sarkok) kivételével. Ügyeljünk arra, hogy a panelek 3cm-el túl érjenek a bútorlaptól, hiszen az ennyivel kisebb, mint az adott dekoráció. A panelek ragasztásához mi Soudal T-rex ragasztót ajánlunk. Nekünk ez vált be az elmúlt 9 év alatt! A panelek hátára diónyi pöttyökben kell a ragasztót felvinni. A pöttyök száma a panelek méretétől függ. A Kerma falpanelek standard méretei és a szükséges diónyi ragasztó “pöttyök” száma: 12.5x12.5cm,(1 pötty) 12.5x25cm,(2 pötty) 25x25cm,(4 pötty) 25x50cm,(6 pötty) 50x50cm (9 pötty)

Ha kész vagyunk a panelek felragasztásával, akkor a 4 szélső panelt öntapadós ragasztószalaggal, vagy öntapadós tépőzárral rögzítsük a helyére. Erre azért van szükség, hogy ha leszeretnénk csavarozni a faldekorációnakat, akkor azt így könnyen megtehessük! 

Ilyen egyszerű a mobil falburkolat megoldás! Reméljük, hogy ezzel az ötlettel segíthettünk abban, hogy ha a falburkolatokra gondolunk, akkor az áthelyezhetőség is egy újabb szempont legyen a választáskor! 

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA!

Ajánlott oldalunk még:  www.falpanelek.hu

Tovább